Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

2 controllers and monitors

Discussion in 'Inspire 1 Discussion' started by wood man, Nov 28, 2014.

  1. wood man

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    161
    Likes Received:
    12
    There is still the question whether or not to buy 2 controllers, one inspire 1 control and one camera control.
    It sort of answers itself saying if you want that sort of control go for it.
    Then the monitors, DJI says android or os 7.0 but do you need the internet signal, also do you do need the apps to run on these devices and the apps must be apple or android nothing pc based
    So what devices could be purchased without getting into expensive iphones ,do these devices need 3g
    a provider or is it just a android no provider and run the app .
    There are 7 in screens for about 220.00 that have a hdmi in but is that going to be the answer as it looks like the app
    does a lot more .
    Anyone got ideas
    The output from the inspire 1 is not clear
     
  2. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    118
    Location:
    Twyford, UK
    You don't need Internet 3g or 4g. Most modern android devices seem to be supported. No windows devices.
     
  3. wood man

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    161
    Likes Received:
    12
    Thanks for the reply, so 2 android devices will allow 2 apps to run ,one for the inspire flight and one for the camera controls
    so now the next question which 2 most reasonable android devices could one pick up and do they have to be phone or an android tablet
    This is good as now I am getting to understand what I need to purchase and not make a mistake and buy the wrong thing.
    Ipads might not be to reasonable compared to android as I would only use these 2 devices for flying
     
  4. Diirk

    Joined:
    May 4, 2014
    Messages:
    64
    Likes Received:
    29
    I bought 2 iPads just for my new Inspire 1, but I'm a baller
     
  5. jryser

    Joined:
    Aug 3, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Location:
    Indiana
    Ha Diirk! I did the same thing!


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  6. DustyVisor

    Joined:
    Nov 19, 2014
    Messages:
    224
    Likes Received:
    109
    Location:
    Florida, USA
    I've always avoided "Black Friday" deals because it seemed sacrilegious to focus on shopping when spending time with family on the Holidays. But I went out last night to get a good deal on an iPad mini!
     
  7. wood man

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    161
    Likes Received:
    12
    I was just going ask what ipads were bought , here the ipad air 16gig is 439.00 ea
    and the ipad mini 16gig is 279.00 ea
    Size wise it would be nice to use the full ipad but money wise the mini sounds better
    The inspire 1 cost just keeps going up but if you want to fly it with control and ease
    that's the cost
     
  8. DustyVisor

    Joined:
    Nov 19, 2014
    Messages:
    224
    Likes Received:
    109
    Location:
    Florida, USA
    I think you need at least the mini 2. I don't think the mini 1 is supported because it has the A5 processor and all the newer models have the A7.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. wood man

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    161
    Likes Received:
    12
    OK so its ipad mini2 and an app in each one ,you don't need the internet and connected to the controllers,you will see what the inspire sees and youy can control the camera
    Would it be cheaper to go android
     
  10. wood man

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    161
    Likes Received:
    12
    but in conclusion you do not need a 3g 4g or an internet connection ,just a DEVICE (android or apple)to run the apps to get the software to run the camera
    and the inspire 1(see where its going) RIGHT!!
     
  11. jryser

    Joined:
    Aug 3, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Location:
    Indiana
    Stupid question but which actual app is used for the Inspire?


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  12. wood man

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    161
    Likes Received:
    12
    nothing is stupid as all the inspire info is vague nothing black and white ,but there are 2 apps android and apple based
    for full camera control and an app for the inspire ,that's what I see
     
  13. wood man

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    161
    Likes Received:
    12
    Apple iPad mini 2 (ME276C/A) 7.9", A7 Chip, 16GB, Wi-Fi, Space Grey is this whats required?
     
  14. DustyVisor

    Joined:
    Nov 19, 2014
    Messages:
    224
    Likes Received:
    109
    Location:
    Florida, USA
    @wood man That is what I bought this weekend on a good sale. But I'm keeping it in the package in case it turns out that cellular service is in fact required. But @Adam has assured us this is not the case! ;)
     
  15. ultraturtle

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    45
    Likes Received:
    23
    I did the same. The Apple Holiday Return policy allows us to return it as late as January 8th, so, like you, I will keep it unopened, in the original package until I receive greater assurance that there is a GPS receiver embedded in the transmitter. I like and trust Adam, but folks make mistakes, and I don't want his to cost me $400.

    Nothing in the draft manual suggests that there is a GPS receiver embedded in the transmitter.
     
  16. Adam

    Joined:
    Dec 8, 2012
    Messages:
    597
    Likes Received:
    100
    Location:
    Austin, TX
    I don't have an Inspire, but someone I know that is testing one stated that 1) Maps can be cached in the app by downloading before hand. You'll need to use the app to look at the areas where you'll be flying with an internet connection to "cache" the maps. 2) The transmitter has a built in GPS. But, he is testing a prototype, and anything can change before production....
     
  17. wood man

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    161
    Likes Received:
    12
    this is all good info, i would hope we don't have to buy such expensive monitors
     
  18. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    118
    Location:
    Twyford, UK
    At the end of the day, if you have an iPhone you can just wifi tether the iPad to it to get an Internet connection. Also, when tethering between iPad and iPhone the iPad picks up the gps location from the iPhone's gps chip.
     
  19. canislupus

    Joined:
    Jul 25, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Is it possible to use a Futaba controller for example and only one dji?
    Let’s say using the Futaba to control de camera and DJI the drone.


    Thank you.
     
  20. ctp

    ctp

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    No. Control of the Inspire is through lightbridge, not through traditional RC controls.