Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Any Experience with this Range Extender?

Discussion in 'Inspire 1 Discussion' started by Cole Slaw, May 14, 2015.

  1. Cole Slaw

    Joined:
    May 5, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    22
    Location:
    Charlotte, NC
  2. Kauaigene

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    313
    Likes Received:
    96
    Interesting. Is Lightbridge actually a 2.4 GH wifi system?
     
  3. Cole Slaw

    Joined:
    May 5, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    22
    Location:
    Charlotte, NC
    Reading through the specs it looks like its definitely a 2.4ghz system. It also operates in the 5ghz range as well. That would put it in line with Wifi.

    Operating Frequency
    922.7~927.7 MHz (Japan Only)
    5.725~5.825 GHz
    2.400~2.483 GHz
     
  4. Jerry Nycom

    Joined:
    Apr 15, 2015
    Messages:
    59
    Likes Received:
    9
    Location:
    New York
    Im no expert but the seller is selling a wifi solution with a Phantom app screen shot, the mod RC from Tony at FPVLR.com for an Inspire 1?
     
  5. andisblue

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Messages:
    44
    Likes Received:
    16
    Yes, I use them along with the half-sphere antennas from FPVLR .

    In the heavily wifi congested area that I stand , my range increased from 400-600m (yes , I know that's low) to over 2500m. I haven't tried In in a desolate mountain area yet, but am assuming the range will be much greater (but unnecessary). Furthest I have flown is 3100m. Video starts to channel-switch around 2500m, but mostly it's flawless. Even when LOS is broken because of buildings or trees , I'll get over 1km.
     
  6. Kauaigene

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    313
    Likes Received:
    96
    Did you do the install yourself?
    How's that work? Could not find any info....is there a web site info source?
     
  7. Frank508

    Joined:
    May 9, 2015
    Messages:
    171
    Likes Received:
    92
    Location:
    SF Bay Area
    turbodronepilot likes this.
  8. NEJO/Wisconsin

    Joined:
    Jan 5, 2015
    Messages:
    240
    Likes Received:
    95
    Location:
    Milwaukee WI
    I am not a radio guy either but I believe there is a kit/parts only you can buy from Fpvlr there is wires connectors Ect. Also Tony is a extremely fair guy I believe it's a few hundred to have them installed if it was a easy install I do not think he wld charge that much. Plus you need the 3d printed mount Ect... Ohh yea a battery that is made to hook up to them as well is there a few guys on here that Cld I am sure there is but I do not think those guys wld ask for directions I think they would understand the concept. I recieved my stage 2 mod controller back from Fpvlr yesterday and it looks like what it is and that is s set-up that was installed by a professional.
     
    turbodronepilot likes this.
  9. Frank508

    Joined:
    May 9, 2015
    Messages:
    171
    Likes Received:
    92
    Location:
    SF Bay Area
    I agree, it is to all of our advantage to support the guys like Tony that are developing this stuff. I was directing my comments to the amazon link at the top of this page. If I do it, I'll certainly go with Tony's kit. It has all the extras, as you mentioned, it looks nice, and if I have a problem I can call him for advice. The link between me and a $2000 piece of equipment isn't the place to save $40.

    Tony has a link to a great tutorial on how to do it, and it doesn't look too bad if you are someone that likes to tinker with things.
     
  10. andisblue

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Messages:
    44
    Likes Received:
    16
    FPVLR did the install. Very good work. I feel like it would not be very difficult to do it yourself, though.
     
    turbodronepilot likes this.
  11. NEJO/Wisconsin

    Joined:
    Jan 5, 2015
    Messages:
    240
    Likes Received:
    95
    Location:
    Milwaukee WI
  12. Kauaigene

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    313
    Likes Received:
    96
    So did you.buy the parts from Amazom or from Tony.
    Are you sure they are the same ones as the Amazon ad?
    Just curious
     
  13. NEJO/Wisconsin

    Joined:
    Jan 5, 2015
    Messages:
    240
    Likes Received:
    95
    Location:
    Milwaukee WI
    Visually yes they seem to be but I cannot honestly answer it
     
    turbodronepilot likes this.
  14. AL_Gray

    Joined:
    Aug 28, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Can anyone tell me if it would work if I only upgraded the Slave controller and not the Master controller? I fly with an FPV on the nose, so (as Pilot In Charge) I don't get fazed when visual breaks up, I have an alternative. But it's a nightmare when it disappears when your the Gimbal Operator. I've missed too many shots due to this!