Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Anybody else using Go Pro Studio for their video editing ?

Discussion in 'Photos and Videos' started by Mossie, Jul 22, 2015.

  1. Mossie

    Joined:
    Feb 10, 2014
    Messages:
    276
    Likes Received:
    31
    Location:
    North Leeds UK
    I haven't invested in any fancy video editing software YET ! At the moment I'm just using the software that I use for my GoPro and I'm just wondering if anybody else uses it and if so what do you think of it ?

    It's fairly basic but dead easy to use which suits me, maybe I'm missing out by not getting something like Final cut.
     
  2. timax

    Joined:
    May 21, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    5
    Location:
    Sydney
    I haven't used the gopro studio but have used amateur programs like I Movie.
    Personally i think unless you a pro or need the extra features of FCP then these "lesser" programs are fine and often quicker to use.
    Im a pro photographer and run a studio with about 5 staff. One shoots events and uses imovie for its simplicity . It does everything she wants. The above can be said of photoshop also and cameras in general. Just because its pro doesn't mean its the best for you.
     
  3. Simon Arvestrand

    Joined:
    Jun 13, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    2
    Try davinci lite from blackmagic is free as long as you keep it <4k and not 3d

    Sent from my S5
     
  4. dspear237

    Joined:
    Jul 15, 2015
    Messages:
    39
    Likes Received:
    20
    I use GoPro Studio and I'm pretty pleased with the results so far.
     
  5. Mossie

    Joined:
    Feb 10, 2014
    Messages:
    276
    Likes Received:
    31
    Location:
    North Leeds UK
    Thanks for the replies. Yes iMovie is OK but unfortunately if you shoot a 4k clip after editing you can only export it in 1080
     
  6. John Perrone

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    8
    Likes Received:
    2
    Am I missing something? I attempted to use the GoPro Studio editor, but it barked at me saying it was only capable of using videos taken by a gopro. Is there a way around this I'm not aware of?
     
  7. dspear237

    Joined:
    Jul 15, 2015
    Messages:
    39
    Likes Received:
    20
    The application won't allow you to trim clips prior to conversion unless they're GoPro. However, you can still import/convert clips and then trim them during the editing process. For large clips, it may take a little longer to convert.
     
  8. nzcjs

    Joined:
    May 22, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    3
    Location:
    Auckland, New Zealand
    I use the gopro studio sometimes. I had some footage I needed to slow down and "smooth". The GoPro flux option and " Shakey Video" fix in iMovie did quite a nice job.