Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Anyone good at fixing remotes?

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by Lawman0210, Nov 24, 2015.

  1. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    One of my remotes would operate motors but no video and won't take update. Gives me the impression that the USB port is bad. Won't bind with another bird either. Should I buy the small board or see if a usb can be swapped

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  2. JayBurd

    Joined:
    Sep 1, 2015
    Messages:
    164
    Likes Received:
    41
    #2 JayBurd, Nov 24, 2015
    Last edited: Nov 24, 2015
  3. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    The I1 board sells for 100.00 on ebay. Just have to buy from a reputable seller

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  4. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    That was the issue. Good theory. We were thinking it was the main board that has USB connector. It's actually the small board inside the Hdmi cap
     
  5. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    Ok now I am not sure if it's a hardware issue or just a reset issue. Not sure why the small Hdmi cap would have anything to do with why remote wont connect to a device connected by Usb.

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  6. InterMurph

    Joined:
    Jul 6, 2014
    Messages:
    533
    Likes Received:
    226
    What version of the firmware is your RC running? Recent versions allow you to upgrade the firmware via the Go app. I just upgraded version 1.30 to the brand-new version 1.5.70, which fixed my no-video-on-slave-RC problem.
     
  7. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    Where did u get the 1.5.7 version? I think it's at 1.3xx but I had to change out the small board inside the removable hood in bottom of controller to upgrade. I then put good board back into my good remote. I did link both remotes and slave was operating the camera but no video

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  8. InterMurph

    Joined:
    Jul 6, 2014
    Messages:
    533
    Likes Received:
    226
    It wasn't available yesterday, but was available today. So I think it's brand new.
     
  9. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    I don't see the new version you speak off. Is it in I1 download section?
     
  10. InterMurph

    Joined:
    Jul 6, 2014
    Messages:
    533
    Likes Received:
    226
    No; you have to upgrade it via the Go app.
     
  11. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    It's funny. I just flew 4 batteries and it only promoted me to upgrade the RC after I put the 4th battery in. It has a broken cell in it so I just fly a bit right around me. Then it told me to update so I shut the motors down and let the upgrade start

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  12. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    It might have been because I was connected to wifi. I turned that on to download maps.

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk