Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Auto and Manual not staying set in camera settings

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by beatnik, Apr 11, 2015.

  1. beatnik

    Joined:
    Mar 14, 2015
    Messages:
    39
    Likes Received:
    8
    Location:
    Florida
    We have been flying with a Master and Slave remote. When the camera operator sets camera mode to Manual and I take off, it immediately switches back to Auto and stair stepping can be seen in the video image as the exposure changes. When this occurs, the operator cannot change the setting back, We tried landing and resetting Manual control a few times, which operated on the ground. Then as soon as the I1 lifts off, it reverts to Auto a few feet off the ground. Any tips?
     
  2. Kilrah

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    1,879
    Likes Received:
    728
    Does your operator leave the camera settings pane open? If he wants to hide it he needs to swipe it away, not press the button that brings it up in the first place (that switches back to auto).
     
    lrwskyfilms likes this.
  3. Mossie

    Joined:
    Feb 10, 2014
    Messages:
    276
    Likes Received:
    31
    Location:
    North Leeds UK
    Yes I've only just found that out too after 2 months of owning an Inspire. The photo and video section of the Inspire manual really needs redoing with a LOT more info.
     
    lrwskyfilms likes this.
  4. beatnik

    Joined:
    Mar 14, 2015
    Messages:
    39
    Likes Received:
    8
    Location:
    Florida
    We noticed that if we set the camera mode to MANUAL and then lift off, and check it in flight it reverts to AUTO.
     
    mambrin likes this.
  5. beatnik

    Joined:
    Mar 14, 2015
    Messages:
    39
    Likes Received:
    8
    Location:
    Florida
    Testing dual remotes on the ground today I noticed that it switches from manual camera into Auto as soon as the camera control panel is closed by clicking the icon below the record icon on the Pilot app or using the programmable button on the remote which is set to "Camera Controls". Set control to manual, close the panel - Switches back to AUTO as can be seen in the feed, which will change exposure ect. and the setting now will show AUTO.

    BUT if I click on the Inspire settings icon in the upper right corner of the app WHILE the camera control panel is open, this closes the CC panel and it KEEPS it in manual mode! Again as seen immediately that the image does not change exposure and the setting remains in manual.

    So that is one work around that may work. Have not tried this while in flight.
     
  6. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,703
    Likes Received:
    3,861
    Once you have manually set your exposure just swipe the panel closed off to the left of the screen. This will keep your manual settings and close the panel.
     
    mambrin likes this.
  7. beatnik

    Joined:
    Mar 14, 2015
    Messages:
    39
    Likes Received:
    8
    Location:
    Florida
    Thanks Ed, I just stumbled on the work around. Normally I am inclined to close each panel with the button that opened it. That's why it took me several days to figure out the puzzle.
     
  8. t4tennessee

    Joined:
    Apr 17, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    Can anyone help with a similar problem - I have two controllers but often only use one. I have found that I can't seem to change the camera to manual mode at all when using only one controller. If I plug in the second one I can with by pressing the 3 little sliders on the right hand side of the app but no luck with only one controller "the master" anything that I'm missing?
     
    mambrin likes this.
  9. beatnik

    Joined:
    Mar 14, 2015
    Messages:
    39
    Likes Received:
    8
    Location:
    Florida
    I think that in dual mode, the camera remote controls exposure and the pilot does not have control. Try power cycling everything with the camera remote off. I have not used dual mode much, but that occurred once when we were testing. I think after the second lipo pack, both remotes lost the ability to control cam exposure. I thought it was related to the same auto manual thing we experienced. But Ed's suggestion to swipe closed the panel instead of hitting the settings button a 2nd time may be the work around (have not tested with Android .10 app)
     
  10. jenzeee

    Joined:
    Apr 25, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    Somewhere in L.A.
    Manual mode does not respond / pop up in the Pilot App anymore :(
    Any advise?
     
  11. Juan Diego Zacarias

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lima, Peru
    Same problem here, manual mode does not respond. Please help