Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Can Bus where can i find it?

Discussion in 'Inspire 1 Discussion' started by G-unit, May 9, 2015.

  1. G-unit

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    11
    Hi, does anyone know where i can find the (can bus) on the I1, i would like to put a fpv cam on it and it would be nice to tap into the can bus for osd info.
    Any help would be much appreciated.
    Thanks G
     
  2. Helnet

    Joined:
    Jan 1, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    6
    +1
    It would be interesting to connect a second cam for pilot with telemetry on I1.
     
  3. Tahoejmfc

    Joined:
    Feb 14, 2014
    Messages:
    130
    Likes Received:
    46
    Your going to have to open it up. I do know that you should contact
    EndofDays

    He has opened it up and you can prolly see the fpv cam install he did over on rrgroups
     
  4. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,706
    Likes Received:
    3,867
    Not sure where it feeds out of the FC on the Inspire so don't know how you could tap into it. Are you familiar with the DJI CANBUS communication protocols?
    Message id 02 10 (CAN id 0x090) contains the OSD data and packets between bytes 9 and 125 should give you everything you would expect for OSD.

    I'm guessing you are clued up on the CANBUS data stream for you to be asking these questions?

    Good luck
     
  5. G-unit

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    11
    Thanks for the info, I will look him up.
    Thanks G
     
  6. G-unit

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    11
    Hi,
    No i don't know the canbus protocols.. What i was thinking....... Was if i could find the canbus and tap into it after figuring out the 4-wires with help.. i could put in a OSDMini and my fpv cam, I am sure it can be done, just need to figure it out, DLSR Pros offer something like this but it is not cheep, so there must be away.
    Thanks for your time. and input

    G
     
  7. turbodronepilot

    Joined:
    Nov 5, 2014
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    1,264
    Location:
    Prather California
    Ya man End if Days is super bad ass.!!
    He's the guy to go to if you want to know about your inspire or do something trick!!
    I'd love to see him join inspire pilots!!
    Turbo...
     
  8. damoncooper

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    3,451
    Likes Received:
    1,620
    Location:
    Boston, MA
    There is a CANBUS port on the back of the controller FYI.

    Also, Ian Wood on the PhantomPilots.com forum knows quite a bit about the protocols: he reverse engineered them to figure out what was wrong with the Phantom 2 that caused the infamous Toilet Bowl Effect (TBE), and got DJI to fix the FC magnetic declination problem. The results of that work went into the Inspire FC firmware and is the reason your Inspire flies straight in areas of non-zero magnetic declination.

    Look him up (and thank him while you're at it).

    http://www.phantompilots.com/members/ianwood.6099/
     
    #8 damoncooper, May 9, 2015
    Last edited: May 9, 2015
    G-unit, sirnikolas and PB30X like this.
  9. G-unit

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    11
    I will send him a PM on RCG.
    Thanks G
     
  10. G-unit

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    11
    Yes but i need it on the air side.
    Thanks G
     
  11. damoncooper

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    3,451
    Likes Received:
    1,620
    Location:
    Boston, MA
    I believe there is one on the front if you remove the nose cone. The Flytrex guys are utilizing it for their Fkytrex Live 3G product.

    Why not the controller side? Just curious.
     
  12. PB30X

    Joined:
    Feb 24, 2014
    Messages:
    419
    Likes Received:
    212
    Location:
    Pennsylvania

    Yes, Ian knows a thing or two, especially with the battery problems also! Allot of DYI guys on phantom pilots, including myself lol.. You learn a thing or two experimenting, and from experienced people...
     
    G-unit likes this.
  13. Kilrah

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    1,879
    Likes Received:
    728
    Because he wants to connect an OSD between a camera and TX on the aircraft...
     
  14. damoncooper

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    3,451
    Likes Received:
    1,620
    Location:
    Boston, MA
    Doh. He did say that in his post. My bad.

    Just waiting for someone to do something interesting with the controller CANBUS port :)
     
  15. G-unit

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    11
    Hey Guys,
    THANKS for all the help, I will send Ian a pm see if he can help.
    Thanks for your Time and Help..
    G
     
  16. G-unit

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    11
    OK ,i sent Ian a pm ,lets hope he can help, I will let you guys know what he says.
    Thanks G
     
  17. G-unit

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    11
    You are right, there is a plug in the nose. this is not my pic i just found it.
    Thanks G
     

    Attached Files:

  18. damoncooper

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    3,451
    Likes Received:
    1,620
    Location:
    Boston, MA
    Cool. Let us know if you cook up a cool FPV extra cam solution!
     
  19. G-unit

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    11
    Will do,
    Thanks for your time and help.
    G
     
  20. G-unit

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    11
    Well its been two weeks and no one replied to Pms,
    I must not be in there click.:rolleyes: