Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Charging Hub

Discussion in 'Inspire 1 Discussion' started by Cjvw, Oct 6, 2015.

  1. Cjvw

    Joined:
    Aug 22, 2015
    Messages:
    88
    Likes Received:
    7
    Hi, I understand the inspire 1 battery charging hub charges the batteries connected to it consecutively, and charges the one with the least amount of charge required first. My question is can both TB147 and TB148 batts be connected to the hub at the same time. Thanks
     
  2. Cjvw

    Joined:
    Aug 22, 2015
    Messages:
    88
    Likes Received:
    7
    Thanks, Knowing that makes my mind up to get one.
     
  3. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,721
    Likes Received:
    3,878
    Yes it can but from memory (and that's getting worse with age) I believe it charges the battery with the MOST charge first (to cut down on time to the next battery).
     
  4. Cjvw

    Joined:
    Aug 22, 2015
    Messages:
    88
    Likes Received:
    7
    Thanks Ed, that concurs with what I thought, I probably worded my post a bit ambiguously when I said it charges the battery with the least amount of charge required first.
     
  5. mac4468

    Joined:
    Jan 7, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    3
    Using the hub to recharge and 3 of the 4 batteries will not work now ... getting a yellow light ... Any ideas?
     
  6. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,721
    Likes Received:
    3,878
    You need to put the battery in the Inspire and check the individual cell voltages.
     
  7. mac4468

    Joined:
    Jan 7, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    3
    3 of the 4 will not power up ....
     
  8. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,721
    Likes Received:
    3,878
    Have you tried connecting them not via the hub to the standard power supply and leaving for about 20 mins?
     
  9. Boydrone

    Joined:
    Oct 16, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    The manual (for the hub) says its firmware should be updated by connecting it to a computer via the USB port. If you haven't done it that may be worth a try.