Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Dji Pilot App 1.0.2 For Apple

Discussion in 'DJI Go App' started by sirnikolas, Apr 29, 2015.

  1. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
    Since I updated my Air 2 to 1.0.3 I've had nothing but problems.
    The app either restarts or it just disappears. And that's the smallest issue... The biggest problem is it somehow makes the Air 2 reboot. Now this is really freaky when your I1 is over a kilometer away. After about 5 reboots and a few times reinstalling the app, I decided that the Air 2's hardware or software was the problem. So I returned it and I got a new one and on the very first flight, yep, it rebooted again. Now, I'm either really unlucky and I got another faulty Air 2 or the Dji pilot app is causing the reboots. I even took the air 2 to the apple shop and of course, they couldn't fault it.

    Can someone please provide me with version 1.0.2 as I never had one issue with this version. Now the only problem with this request is that I won't be able to install it on my Air 2 without the itunes account details as the app will be binded to the itunes account that it was downloaded on.
    I recently received 1.0.2 from one of our helpful members here on the forum but I couldn't install it as it was binded to his account.

    Please help!
     
  2. InspiredOne

    Joined:
    Jan 30, 2015
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    657
    Location:
    South Florida, USA
    Dang, that draws in large quantities of air (sucks). Wish I had a copy of 1.0.2 to give you.

    That's odd. I have the iPad Air 2 and didn't run into any issues. I realize that doesn't help, bit just saying... This is one of the example I was telling you about. I have know idea what to offer in the way of advice. :(

    Might the file have gotten corrupted somewhere along the way? Don't mean to insult your intelligence, but did you try re-downloading another copy of the app and installing that?
     
  3. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    118
    Location:
    Twyford, UK
    Turn off hardware decoding and the reboots will stop. This has affected all versions of the Pilot app on the Air 2 and it's apparently an issue with the hardware decoder Apple is using on the Air 2. The Air 1, Mini 2 and Mini 3 don't have this issue.
    I suspect that with the earlier version you wither had hardware decoding turned off in the app or you just got lucky.
     
  4. InspiredOne

    Joined:
    Jan 30, 2015
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    657
    Location:
    South Florida, USA
    Mine's never been turn on because I don't know what it does.
     
  5. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    118
    Location:
    Twyford, UK
    It makes the video much, much smoother but at the expense of causing the Air 2 to re-boot from time to time. As I say, this is only on the Air 2. Hardware decoding works fine on the Air 1, Mini 2 and Mini 3.
     
  6. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
    I've tried re - downloading the app but to no avail. Thanks though :)
    I've never tried flying without hardware decode. I'll disable it and test it out. Thanks man.

    The other issue I have with this current version which I forgot to mention above is, I can no longer get the bird to fly further than 1.6 km without getting a weak rc warning then ultimately RTH kicks in. Never had this problem with 1.0.2
    I even addressed this issue with dji 24/7 and as always "this is the first we've heard of this issue sir"
    *facepalms*
     
  7. Outta Control

    Joined:
    Mar 17, 2015
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    845
    Location:
    Right Above You
    If that is true then I have never experienced any issues at all.

    When I installed 1.0.3 the hardware decode was already off.
     
  8. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
    Is the video stream clear and smooth with hardware decode off?
     
  9. Outta Control

    Joined:
    Mar 17, 2015
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    845
    Location:
    Right Above You
    I would have to say yes because I never saw any other way. Sorry.
     
    sirnikolas likes this.
  10. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
    I can't believe I've never tried flying without it...

    Thanks.
     
  11. InspiredOne

    Joined:
    Jan 30, 2015
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    657
    Location:
    South Florida, USA
    I agree with OC. I've never had it on, but I've never thought the video feed was anything other than smooth.
     
    sirnikolas likes this.
  12. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    118
    Location:
    Twyford, UK
    Well, the Air 2 has enough CPU grunt to make up for it.
     
  13. DRONEONER

    Joined:
    Feb 10, 2015
    Messages:
    118
    Likes Received:
    23
    im sure it doesnt help but im on the air 2 and have never had it restart on me with newest app. i find the new app and firmware works great way better then the old app and firmware..
     
  14. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
    Are you getting the same flight distance as on the previous version?
     
  15. dcbrewer

    Joined:
    Feb 12, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    11
    sirnikolas likes this.
  16. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
  17. InspiredOne

    Joined:
    Jan 30, 2015
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    657
    Location:
    South Florida, USA
    Sir Nik, did you ever get things sorted out? o_O
     
    sirnikolas likes this.
  18. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
    Nah mate. Not even 24/7 can get me 1.0.2 ~ apparently ~
     
  19. InspiredOne

    Joined:
    Jan 30, 2015
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    657
    Location:
    South Florida, USA
    Bummer. :(
     
  20. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
    Not to worry. The way these updates are going, soon we'll be flying blind...