Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Dynamic Restricted Area

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by SRH, Apr 28, 2015.

  1. SRH

    SRH

    Joined:
    Apr 23, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    11
    Location:
    Montana
    So last night I went to fly in at a place I have flown before and the flight app told me I was in a restricted area. Like I said I have flown here before so what changed? I remembered I had increased my maximum flight altitude a few flights previous so I got to playing and noticed as I changed the maximum altitude distance the restricted area would expand and contract. Has anyone else noticed this.
     
  2. imagesmad

    Joined:
    Apr 24, 2015
    Messages:
    39
    Likes Received:
    3
    That is exactly the behaviour that I would expect as the nearer you get to a hazard the lower your permitted operational ceiling. The fact that DJI have incorporated the 'No fly zones' is an advantage for us guys IMHO as it keeps the regulators happy and they will be less likely to make general prohibitions.
     
    Tahoejmfc likes this.
  3. Tahoejmfc

    Joined:
    Feb 14, 2014
    Messages:
    130
    Likes Received:
    46
  4. Jon L 13

    Joined:
    Aug 13, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Tested today on accident - was on an approved flight and ran into the invisible fence. Does anybody know if this feature may be disabled? Maybe fly in "A" mode?
     
  5. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    577
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    The straight answer in no.
     
    Kilrah likes this.
  6. Frank508

    Joined:
    May 9, 2015
    Messages:
    171
    Likes Received:
    92
    Location:
    SF Bay Area
    See pages 45-47 of the user manual.