Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

FCC/CE Mode Setting?

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by Jenn348, Feb 8, 2015.

  1. Jenn348

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    93
    Likes Received:
    59
    On my Phantom, I had to move from CE compliance to FCC compliance to get greater range. In the Inspire manual, all I see is that it will support either mode. Is there a setting somewhere to get greater power, or does it automatically get to FCC?
     
  2. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    118
    Location:
    Twyford, UK
    FCC and CE aren't modes they are just compliance standards. With the Vision there was a difference because of a rule difference with regards to the power of 5.8GHz transmissions in the US vs the EU. The Inspire runs on 2.4GHz for the control signals and runs the same power output for both regions.
     
  3. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,716
    Likes Received:
    3,871
    Correct. 100mW EIRP/20dBm
     
  4. Jenn348

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    93
    Likes Received:
    59
    Ahh, that makes sense. I wish I could use my part 97 (ham) license for more output (there's an amateur band that overlaps with the part 15 2.4 GHz allocation). Imagine what this thing could do with a better antenna!
     
    damoncooper likes this.
  5. curso88

    Joined:
    Sep 24, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Hello

    If you use a iPad or iPhone you can you can skip the restriction and use the legal and complete FCC power of USA changing the region (European country) by EEUU country in general iPad or iPhone settings.

    Best regards
    Fly safe