Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Firmware Upgrade Problem

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by gilmbento, Apr 10, 2015.

  1. gilmbento

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Hi guys! I need help.
    I received today my inspire 1 and i tried to upgrade the firmware as written in the manual.
    After about 10 minutes it makes a long beep and when i removed the sd card and read the file on the computed it says that the firmware upgrade failed.
    I've tried several times and it happens all the time.
    Now the remote is not linked to the aircraft and i can't even link them .
    I can't even put the Inspire in travel mode .
    What can i do?

    Thank's
     
  2. AMCR

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    60
    Likes Received:
    34
    Location:
    Costa Rica
    I just received mine today too. Trying to update firmware and it is a pain. I folowed the directions but it has been sitting here beeping for the last 40 minutes. Not sure whether to power down and start again or keep waiting. Anyway, just wanted to let you know you're not alone with the firmware woes.
     
  3. gilmbento

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Hope it works for you! It's so frustrating spending over 3K in a drone that i simply can't use it.
    I have a phantom 2, s900, and s1000 and now a Inspire . All those have given me problems and it makes me think: I'm so stupid for keep buying DJI products.
     
  4. AMCR

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    60
    Likes Received:
    34
    Location:
    Costa Rica
    I think i have it licked. The written directions were not very good. Try this video. I now have a successful aircraft update. doing the controller now
     
    hilal likes this.
  5. gilmbento

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    I watched the video but the problem is that i can't even see the aircraft on the app. The only thing i see in the app is the remote and when i try to link the remote withe the aircraft , it fails
     
  6. AMCR

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    60
    Likes Received:
    34
    Location:
    Costa Rica
    Glimbento, I am a complete newbie with the Inspire so don't have any experience to speak from but....I would delete the firmware completely from the sd card, redownload and unzip files and start the entire process over in the hopes that there is a corrupted file somewhere. Don't give up, get that bird in the air. Wishing you well today!
     
  7. gilmbento

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Thank you AMCR.
    i've done that several times, and i just got an answer from dji 24/7 support. I've got to send it back. A brand new inspire that never flew....
     
  8. AMCR

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    60
    Likes Received:
    34
    Location:
    Costa Rica
    Sorry to hear man, that sucks. I hope they get a new one to you quickly! I hate to rub it in but I am about to go fly mine for the first time. I have 100's of phantom flights under my belt but am still very nervous. Wish me well.
     
    gilmbento likes this.
  9. gilmbento

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Happy Flights
     
  10. AMCR

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    60
    Likes Received:
    34
    Location:
    Costa Rica
    Well I spoke too soon. Flew in the trainer app last night for about an hour. Everything was peachy. Got into the field this morning and nothing is working. Got a RC FPGA error with a note saying contact customer service. off to make phone calls. Damn
     
  11. gilmbento

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    you have to upgrade the firmware on the controllers too. if you already did it try again. i know there is some firmware bug .
    go to dji website , inspire 1 and contact the 24hour support. They will fix that with some bin file they have. Not a major problem
     
  12. AMCR

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    60
    Likes Received:
    34
    Location:
    Costa Rica
    It flew! Spent a few minutes chatting on line with DJI guy. Ended up re-installing firmware and got things working. I told them I was kinda sketched out that it would be working well at night then stop in the morning. Not really sure what happened but it did fly while my butt was clinched tighly. ha ha ha. DJI rep said big firmware update coming in a few days.
     
  13. gilmbento

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Glad everything went well. I can't understand this way of updating firmware... it's causing a lot of trouble to many people
     
  14. AMCR

    Joined:
    Mar 28, 2015
    Messages:
    60
    Likes Received:
    34
    Location:
    Costa Rica
    It is confusing. I tried by downloading firmware to usb and plugging in directly - didn't work. It seems the only way for me to get it to work is to plug rc into the camera while sd card has firmware files = crazy! I am cool with it as long as it continues to work but I def don't understand. Good luck to you sir! I hope it all gets worked out quickly for you
     
  15. gilmbento

    Joined:
    Jun 19, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Me too . Nice flights AMCR
     
  16. ADSSER

    Joined:
    May 14, 2015
    Messages:
    103
    Likes Received:
    13
    Not so simple.

    I kept getting failure tones, after spending ~30 minutes waiting during each iteration.

    The .TXT file would only show "upgrading" for a message. No other failure or status messages that should have been there were present.

    After 4 attempts, I saw on one of the forums to put the .BIN file on the original SD card that came with the system. I thought "Now, isn't that the stupidest thing I've ever heard of?". It really shouldn't matter where the .BIN file is...should it?

    Anyway, to my amazement and final delight, it worked.