Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Forced auto-takeoff?

Discussion in 'Inspire 1 Discussion' started by Anthony Nalli, Jan 16, 2015.

  1. Anthony Nalli

    Joined:
    Nov 19, 2014
    Messages:
    50
    Likes Received:
    26
    NO CHOICE for Auto Takeoff: So I update the app to 0.9.2, update the firmware to 1.2.0.16, calibrate the compass, and calibrate the IMU. I restart everything, start the motors and hear the app tell me "The home point has been updated... TAKE OFF"

    The soft button on the left side of the screen that I WOULD press if I WANTED auto-takeoff is now and auto landing button. Has DJI forced auto takeoff on us?
     
  2. HeadOn

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    9
    Auto take off worked for me. Latest firmware .16 & iOS 0.9.2. I used it with the motors off. I haven't tried, but once you powered up the motors, perhaps it assumed you are going to take off on your own.
     
  3. Quadpilot

    Joined:
    Jul 16, 2013
    Messages:
    624
    Likes Received:
    308
    Location:
    Chaska, MN
    Not that I'm aware of. Raising the throttle above mid position will launch the craft, same as always. Perhaps you inadvertently touched the screen near that soft key?

    Question for you: Didn't you post on another thread "I'm out!"? So are you keeping your machine? Or sending it back?
     
  4. Aurora

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    7
    I hear the ipad tell me Take off but I waited 30 seconds until I decided to throttle up. I am just avoiding auto take off because of the stories, but I think that the voice is just pre-recorded.
     
  5. go fast

    Joined:
    Jul 16, 2015
    Messages:
    270
    Likes Received:
    116
    Location:
    Miami Fl.
    The voice always says takeoff just means it's safe for you to takeoff not that it's going to auto takeoff...