Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Frequent signal loss, disconnection cycle

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by gruvpix, Jun 7, 2015.

  1. gruvpix

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    786
    Likes Received:
    337
    On many of the flights I've had recently I keep getting signal loss, disconnection and then return to normal. After a couple seconds of connection it goes through this cycle again, and won't stop until I unplug the iPad or sometimes I have to bring it back in. The little popup box saying 'Do you want to trust this computer' comes up each time as well...
    Anyone else encountered this issue? Sometimes it doesn't happen, sometimes it will happen right away and sometimes ten or so minutes into a flight. It's super random...
    FYI I am on iPad air 2, latest version of app, last version of Inspire firmware before the current one.
     
  2. Dave Leigh

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    9
    Location:
    Medway towns, Kent UK
    Hi, same for me , I have ipad mini 2 it just keeps starting and stopping and the trust thing comes up 2 or 3 times
    very annoying!
     
  3. dreadwing

    Joined:
    Feb 4, 2015
    Messages:
    174
    Likes Received:
    183
    Location:
    Texas
    That's why Apple sucks :)

    But unfortunately the best option for the i1 P3 at the moment :)
     
  4. Kilrah

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    1,881
    Likes Received:
    728
    The iOS app also occasionally crashes (had one 2 days ago with iPhone rebooting in flight)... but when it works it's what works best, so... :(
     
  5. gruvpix

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    786
    Likes Received:
    337
    Hm. Maybe i'll blow some compressed air through the connections, it started happening after a shoot out in the country where the remote was exposed to a bit of dirt. It acts like it's just being unplugged and plugged back in over and over.
     
  6. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,460
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
    Are you using a genuine apple lightning cable? If not, I recommend that you buy a new genuine apple cable and test it again.
     
  7. Dave Leigh

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    9
    Location:
    Medway towns, Kent UK
    Hi, Thanks I will try that, mine is not a genuine lighting cable I got a 30cm short one from Germany.
    I cannot find a short genuine cable! anyone know where to get one???
     
  8. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,460
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
    You can buy 500mm genuine cables from the apple store.
     
  9. Dave Leigh

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    9
    Location:
    Medway towns, Kent UK
    Thanks for that, I was thinking more like 25 to 30 cm would be nice!
     
    #9 Dave Leigh, Jun 8, 2015
    Last edited: Jun 8, 2015
  10. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,460
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
    3 meters!? WOOOAAAAH!
    May I ask why so long?
     
  11. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,460
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
  12. Dave Leigh

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    9
    Location:
    Medway towns, Kent UK
    Hi ,30 cm / 300 mm /12 inches long, not 3 meters!!!!!!!
     
  13. gruvpix

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    786
    Likes Received:
    337
    Yes it is a genuine cable. I have a brand new one kickin around so maybe I'll try replacing it