Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Gimbal not responding during yaw maneuver

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by Jimmykjimmy, Apr 1, 2016.

  1. Jimmykjimmy

    Joined:
    Oct 20, 2015
    Messages:
    138
    Likes Received:
    15
    I was out today and trying to get some cloud shots. So I would yaw left or right but the camera continue to point forward. Thought it might be the wind (11 mph) but Ive flown in higher winds then that.
    Everything on the control panel was normal, all updates in place. No crashes or hard landings.
    So now what I'm thinking, is that maybe the gimbal and camera needed to be disconnected and re-connected. Those pins may have not been corrected right. Although the control panel showed go on everything.
    Will try again tomorrow to see if the issue persists.
    Any other thoughts?
     
  2. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,729
    Likes Received:
    3,885
    You had the gimbal in Free Mode instead of Follow mode.
     
  3. Jimmykjimmy

    Joined:
    Oct 20, 2015
    Messages:
    138
    Likes Received:
    15
    Thanks, I did check and it showed it being in the follow mode. BUT I will check with the drone running again.
    Anyway, I'll check it when everything is running.
     
  4. Jimmykjimmy

    Joined:
    Oct 20, 2015
    Messages:
    138
    Likes Received:
    15
    So I ck'd the IMU and no calibration needed, numbers looked good. Okay will try tomorrow, could be a hitch in my giddiup that caused the problem.
     
  5. Jimmykjimmy

    Joined:
    Oct 20, 2015
    Messages:
    138
    Likes Received:
    15
    Flew today no problems..oh well
     
  6. Jimmykjimmy

    Joined:
    Oct 20, 2015
    Messages:
    138
    Likes Received:
    15
    Could the Editor have waved his magic wand over my drone?
     
  7. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,729
    Likes Received:
    3,885
    The gimbal would have reset to follow mode upon re powering up........Or it might have been magic! :p