Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

HDR Option Disabled

Discussion in 'DJI Go App' started by ZENUAV, May 13, 2015.

  1. ZENUAV

    Joined:
    Apr 26, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    5
    I can see on iOS app version 1.1.1 that on the Hold Shutter Button sub menu shows a HDR option, but it's disabled?

    Any ideas what it will do and why it's disabled. Future feature? If so, it should not be shown until it's available to use.
     
  2. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,716
    Likes Received:
    3,871
    Yes - this will be enabled in the next firmware release. At the moment it only works for the P3.

    This feature will automatically generate an HDR image from several in camera shots.

    The reason it is shown and greyed out is the app is shared with the Phantom platform now, it has just not been incorporated within the latest Inspire FW. It's coming to the Inspire though.........soon.
     
    Daniel Racsits likes this.
  3. ZENUAV

    Joined:
    Apr 26, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    5
    Cool! Thank you.
     
  4. Phelix

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    Southsea, Hampshire, UK
    This is sloppy and lazy coding by DJI.
     
  5. Beverly Hills Aerials

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    88
    Likes Received:
    14
    Location:
    Beverly Hills
    yea i just got the inspire pro and can't believe HDR option is gone for photos...
     
  6. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    576
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    HDR is available in the GO app (iOS 2.4.2). With Still camera selected, on the right hand side tap icon above the shutter button and then select mode. Options available are single, HDR, multiple and timed. The selected mode appears in the middle of the shutter button.
     
  7. Beverly Hills Aerials

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    88
    Likes Received:
    14
    Location:
    Beverly Hills
    i had a phantom 3, i know how to get to the HDR, its not available for the inspire pro... it has bracketed and auto exposure bracketing, but no HDR.
     
  8. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    576
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    It was there on X5 for me last weekend.
     
  9. Beverly Hills Aerials

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    88
    Likes Received:
    14
    Location:
    Beverly Hills
    Here's the crazy thing.... When I turned it first on... It was there.... When I tried using it ... It would make the shutter noise but nothing would save... The next time I turned it on... It was gone ...

    Now my bird occasionally tells me I need to upgrade camera.... I put the new firmware in and nothing happens... Bird is on 1.4 camera is 1.3 ...
     

    Attached Files:

  10. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    576
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    I will check next week when I'm back home.
     
  11. Beverly Hills Aerials

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    88
    Likes Received:
    14
    Location:
    Beverly Hills
    still no HDR on the inspire pro... i can't believe it.... anyone else missing it like me ?
     
  12. kkphoto

    Joined:
    Jan 15, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Exact same thing happened to me today. I was doing a commercial shoot and saw the HDR option so I turned it on and flew, took photos, and downloaded...nothing. No photos at all and now the HDR option is completely gone. I have not seen any upgrade or update notices in the app however.

    Any solutions for this yet?
     
  13. Djalma Ribeiro

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    50
    Likes Received:
    12
    Location:
    Cuiaba, Brazil
    5 photo bracketing is better than the HDR.
     
  14. Beverly Hills Aerials

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    88
    Likes Received:
    14
    Location:
    Beverly Hills
    if you have the time for post then yea...not if you want to just get something decent to send to buddies for fun.
     
  15. picmaker

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Same thing happened to me yesterday. Am I going crazy???