Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

How to remove range restrictions.

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by gray52, Jan 28, 2015.

  1. gray52

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    362
    Likes Received:
    52
    Is it possible to set the inspire 1 to the full 2km range or are we stuck to just 500m in the u.k? Just wondering if like the phantom visions transmitter by just turning a screw or something like that?
     
  2. gray52

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    362
    Likes Received:
    52
    In the manual, it says it's CE and FAA compliant, so which one is it set to when you receive it?
     
  3. Mohan

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    171
    Likes Received:
    51
    Location:
    Cardiff, UK
    Are you sure you are restricted 500m distance? On my app I can turn the restriction off. The height restriction however remains
     
  4. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    118
    Location:
    Twyford, UK
    Uncheck the mark under the restrictions and then it will no longer be restricted. The only one that's hard coded is the maximum height.
     
  5. gray52

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    362
    Likes Received:
    52
    Hi, thanks for that. Yeah the height is o.k, just like to know I can go further if I want to:)
     
  6. jonnyvermont

    Joined:
    Sep 15, 2014
    Messages:
    46
    Likes Received:
    8
    As far as I can tell, There is no longer any way to remove the restriction.
     
  7. gray52

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    362
    Likes Received:
    52
    Where do I find the restrictions part in the app iOS? So am I now stuck to 500m range?
     
  8. Kilrah

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    1,879
    Likes Received:
    728
    Same place it's always been at the top of the MC settings page.
     
    lrwskyfilms likes this.
  9. gray52

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    362
    Likes Received:
    52
    Yeah found it. If I keep it turned off then I will have max range, or turn it on and set it to a max of 500m.
     
    lrwskyfilms likes this.