Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Image transmission problems

Discussion in 'General Discussion' started by Alasdair McBroom, Sep 15, 2016.

  1. Alasdair McBroom

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    6
    Since upgrading to the latest firmware I have had nothing but problems with image transmission dropping out intermittently. It happens at any distance between 5 m to 500 m. I am using the latest version of the DJI Go app on my iPhone and my iPad and the problem is exactly the same on either. Is anyone else experiencing something similar? This nearly ruined a shoot for me today and I have another one on Sunday. Any help would be appreciated.
     
    B.Buxton and SanCap like this.
  2. cinematic_aero

    Joined:
    Apr 8, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    I was have having an issue recently with video cutting in and out like crazy and it was fixed by changing the transmission channel to custom and selecting a channel manually. When it was on auto mode it was horrible.

    Maybe this won't fix it, but if you do happen to have it set to auto, it's worth a shot.
     
    B.Buxton likes this.
  3. Alasdair McBroom

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    6
    I did try to switch it to custom but the option is greyed out. Am I missing something? I guess I should mention that I have the X5R camera attached to the inspire
     
  4. cinematic_aero

    Joined:
    Apr 8, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    The only time I see custom greyed out is on the Go App running on the slave controller. I think only the master can change the setting there. If you are using the master, your RC firmware is updated to the latest right?

    What about re-installing the Go app? Just trying to think of quick things to try to rule out some small little bug somewhere...
     
  5. SanCap

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    1,330
    Likes Received:
    393
    Location:
    South West Florida
    I had the same problem and went back to FW 1.8.1, problem went away.
     
  6. Alasdair McBroom

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    6
    Tried reinstalling the app but the problem persisted. Is it possible to roll back firmware and still use the latest GO app?
     
    SanCap likes this.
  7. SanCap

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    1,330
    Likes Received:
    393
    Location:
    South West Florida
    Yes, I rolled back to 1.8.1 and am using the latest go app.
     
    The Editor likes this.
  8. Alasdair McBroom

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    6
    Great I assume it's a relatively straightforward process.
     
  9. SanCap

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    1,330
    Likes Received:
    393
    Location:
    South West Florida
    Go to DJI's page download 1.8.1 on a card and insert it into the camera just as you did for 1.9 FW
     
    Alasdair McBroom and The Editor like this.
  10. Alasdair McBroom

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    6
    I appreciate the help. Thank you
     
    SanCap likes this.
  11. Alasdair McBroom

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    6
    Downgrade to 1.8.01.40 (Inspire 1 RAW firmware) seems to have solved the problem (so far). One test flight to 500 metres produced no dropouts at any distance.
     
    SanCap likes this.
  12. SanCap

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    1,330
    Likes Received:
    393
    Location:
    South West Florida
    I have had 4 flights since I downgraded and have not seen any transmission errors. It is embarrassing when you have a client looking at the screen and the image is coming in and out!
     
  13. Kilinahe Media

    Joined:
    May 12, 2016
    Messages:
    39
    Likes Received:
    9
    Location:
    Haleiwa, Hawaii
    Thanks for the info folks! Just read this thread because I'm having the same issues! Thought there was bad interference where ever I was flying, but I guess not!
     
  14. ADT

    ADT

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    51
    Likes Received:
    15
    Location:
    Scottsdale, AZ
    I am on 1.9 and have noticed the same dropped signal issues. I was starting to wonder if it was because of an aftermarket lightning cable for the iPad.

    I'll try downgrading to 1.8.
     
    Tommy Bayshore likes this.
  15. Steve@AerialImagesPro

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Messages:
    42
    Likes Received:
    22
    Also try going somewhere out of range of WiFi signal in the middle of nowhere.

    At the risk of sounding obvious, the video signal is transmitted at WiFi frequencies, so WiFi can, and does, interfere with video transmission.

    If it still happens, then you know it's not an interference problem.
     
  16. Philippe Claes

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    I'm having exactly the same issue, glad to hear that I'm not the only one, Custom frequency grey too can't change it!
     
  17. Mike Ronesia

    Joined:
    Jul 22, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    What is the difference between v1 and v01?
     
  18. Adelberg aerial imaging

    Joined:
    Nov 14, 2015
    Messages:
    213
    Likes Received:
    37
    Location:
    Baltimore MD
    I'm on 1.8 from November 2015 and not the latest app but one back and I'm getting all kinds of red lines on the edges of buildings on screen in video or stills but the actual stored data doesn't have them. What's the issue causing this?
     
  19. Kilinahe Media

    Joined:
    May 12, 2016
    Messages:
    39
    Likes Received:
    9
    Location:
    Haleiwa, Hawaii
    So thats a feature called peaking. It's to help you know what'sin focus. It's a regular feature on most video cameras. Hope that helps!
     
  20. Adelberg aerial imaging

    Joined:
    Nov 14, 2015
    Messages:
    213
    Likes Received:
    37
    Location:
    Baltimore MD
    Thanks. I didn't know that and had not seen it until the last month.