Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Inspire 1 Camera can't update suspect malfunction

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by bigblock, Sep 3, 2015.

  1. bigblock

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Good day guys,

    I recently send my Inspire 1 to my dealer in Malaysia for firmware update and hence he told my everything was able to be updated (RC,bird,batteries) except my camera.

    My dealer requested me to RMA (All the way to Hong Kong) but since I need the drone for my videos very soon I would like to seek some advice. Appreciate your help guys!

    p/s

    1. Camera works and records perfectly fine
    2. No issues other than this issue mentioned above
     
  2. huppe

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    899
    Likes Received:
    317
    Just go and test if everything works fine leave it
     
    bigblock likes this.
  3. bigblock

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    That is for now, but I would want to know if anyone has faced this issue before, It will be a huge issue for updates in future. Wish I had a more capable local dealer
     
  4. huppe

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    899
    Likes Received:
    317
    Can't you do the upgrade by yourself?
     
    bigblock likes this.
  5. Aviator

    Joined:
    Jul 1, 2015
    Messages:
    389
    Likes Received:
    161
    Location:
    Dorset, UK
    There is a patch file for updating just the camera, why not update it yourself?
    What version of firmware are you running at the moment, take a look in the about section for the answer..
     
    bigblock likes this.
  6. bigblock

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    this is what my log says :
    ========== 2015.09.04 02:23:03 =====================
    Packet: WM610_FW_V01.03.00.00.bin
    Result: Abort.
    The current firmware does not support downgrade. Use a different version of firmware to downgrade the target version.

    And i just checked in the Overall status still shows
    1. Camera requires upgrade
    2. Aircraft requires upgrade
     
  7. huppe

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    899
    Likes Received:
    317
    I think it is aborted because you have allready the right version.Are all batteries upgraded too?If not upgrade them also and fly them down under 5%.Charge them again to 100 % and check again.Also try to reinstall the app.Remember install the latest version of the app.
     
  8. bigblock

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Yes all is the latest, I just swapped the camera with my friends and It shows my drone is updated. When i plug in my camera it shows otherwise.

    Is there any other way I can diagnose the camera? I see there is a micro usb slot behind the camera
     
  9. Kilrah

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    1,881
    Likes Received:
    728
    Look at the hidden log on the card to see the exact versions.

    My guess is your camera actually has newer firmware than what the public download has, and the app erroneously says an upgrade is needed as it doesn't know about that version.
     
    bigblock likes this.
  10. bigblock

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I believe so because a month ago my brother crashed my drone forcing my to get it repaired sent it all the way to Hong Kong, the camera lens was cracked and I was not sure what repairs were made on it. How can I trace the camera software version? Total noob here