Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Inspire 1 with new lightbridge 2 remote

Discussion in 'Inspire 1 Discussion' started by Curtis Macdonald, Dec 25, 2015.

  1. Curtis Macdonald

    Joined:
    Jun 9, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Hi All,

    This may be a silly question, I am wondering about getting a new lightbridge 2 remote and if it is compatible with the original inspire 1. The reason for this is I am looking for a better HDMI (or SDI) output in 1080p.

    I have done a few live shows where I take the HDMI output then go into Decimator MD-HX which converts the 720p60 output into any format SDI I want. I would like to be able to output straight SDI if possible.

    Thanks for anyone's input.
     
  2. Kilrah

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    1,881
    Likes Received:
    728
    DJI says it isn't, LB2 supposedly uses a newer, significantly different technology. I haven't read of anyone actually trying.
     
  3. pyrophantom

    Joined:
    Feb 16, 2014
    Messages:
    818
    Likes Received:
    19
    Location:
    Somerset, UK
    nope it is for LB2 only, the DJI guys on RC Groups say the internal circuitry is not for the inspire so dont waste £600
     
  4. Gerardo

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Curtis I need your help please.
    I have 2 lightbridge 1 and I'm having problems to convert hdmi to sdi.
    I have Blackmagic hdmi to sdi battery converter, but it don't work with lightbridge 1 hdmi output.
    I need to be sure that DECIMATOR MD-HX can convert hdmi signal for all lightbridge 1 devices. (it seems to be different hardware on lightbridge 1. Sometimes hdmi to sdi converters works and sometimes no). tell me about you experience please.
    thank you and sorry about my english
     
  5. Curtis Macdonald

    Joined:
    Jun 9, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Hi Gerardo,
    The Decimator will take your 720p60 (or 720p50) signal and then convert it to any sdi signal you want.

    I use it by taking in the 720p60 HDMI signal, then converting it to 1080i5994 SDI.

    I did also try the Blackmagic HDMI to SDI and it didn't ever detect the 720p60 hdmi signal.
     
    Gerardo likes this.
  6. Gerardo

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thank you for your reply!!
    So you are telling me that you have used DJI Lightbridge 1 with Decimator MD-HX with success and Blackmagic converter with no success. Am i Ok?. Can you confirm me that please?
     
    #6 Gerardo, Jan 31, 2016
    Last edited: Feb 2, 2016
  7. Gerardo

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Update: Curtis, i bought the Decimator MD-HX...and I can't get no satisfaction :(

    My setup is:

    Gopro 720 25p - Lightbridge 1 (I have two units and no one works with decimator) - realtime - 50Hz

    The Decimator does not recognize any input signal on the hdmi port. (image attached) 20160210_165720_resized.jpg

    - I have tested with another hdmi source and decimator works ok.
    - I have converted the hdmi signal from lightbridge to rca video and works ok (Mini Composite AV CVBS 3RCA to HDMI Video Converter Adapter 720p 1080p Upscaler)

    Please tell me if you have a trick.

    Thank you very much!