Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Introducing the first RAW Timelapse and Hyperlapse shot with an Inspire!!!

Discussion in 'Photos and Videos' started by xzoticskillz, Oct 15, 2015.

  1. xzoticskillz

    Joined:
    Jun 24, 2013
    Messages:
    79
    Likes Received:
    108
    Have a look of a true aerial night time hyperlapse and time-lapse shot with the Inspire. I used AutoFlight Logic's Autopilot and an interval of 2-3 seconds to create this. This was all shot in RAW. Watch in full HD with quality speakers. Enjoy :)

     
    Ascender, emtea, ringolong and 7 others like this.
  2. Captain Crunch

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Nice work!!! Just curious if the Inspire 1 is capable of shooting the time lapse sequence using a 2-3 second interval in an automated fashion, or if you had to manually press the shutter button? I thought the minimum time lapse interval was 5 seconds.
     
  3. Kauaigene

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    313
    Likes Received:
    96
    More info please. Exposure, how was the sequence built, ect.
    Nice work.
     
  4. dronie

    Joined:
    Jun 7, 2014
    Messages:
    183
    Likes Received:
    53
    Location:
    Copenhagen - Denmark
    It's really cool stuff. Well done.
     
  5. xzoticskillz

    Joined:
    Jun 24, 2013
    Messages:
    79
    Likes Received:
    108
    Thanks guys! And yes Captain Crunch you are right, DJI Pilot app doesn't allow for interval shooting less than 5 seconds, which is why I used the continuous photo option offered in AutoFlight Logic's Autopilot, it allows for 1 second, 2, second, and 3 second intervals. It is buggy however depending on how fast a sd card you use.....camera write often fails if the write speed can't keep up and you usually have to quit and restart the app.
     
  6. Busch

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    64
    Likes Received:
    17
    Location:
    Denmark
    That is really awesome :) They flying looks very smooth even its timelapse - very cool
     
  7. Dread Xeppelin

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    20
    Nice shots! Definitely makes for a unique video experience. Have you found AutoFlight buggy overall, or just the continuous photo option?
     
  8. Kauaigene

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    313
    Likes Received:
    96
    "Buggy" should not refer to a condition that exists because supporting hardware is not fast enough to do the job. If a window pain of glass breaks because a tennis ball is thrown thru it...does that make it "buggy"? Thicker glass...faster sd card are better solutions. "Buggy" should be left to things that just plain don't work correctly.
     
    m00se likes this.
  9. Hercules_One

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    157
    Likes Received:
    26
    Interesting, although I would call it "hyperkinetic", too much movement on the edit to my taste.
     
  10. ChadAustin

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    12
    Location:
    Hickory, North Carolina, USA
    I have AutoFlight Logic's Autopilot and love it. I can see the parameter for shooting interval shots, but not where you can control the length of time between shots. Where did you adjust that? Great work by the way.
     
  11. David Herman

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    5
    Hi what did you use to compile stills into video, very nice work.
     
  12. Nasscar][

    Joined:
    Apr 30, 2014
    Messages:
    51
    Likes Received:
    3
    I see a tutorial coming.
    :):):):)
     
  13. PortCanaveralFlorida

    Joined:
    Sep 6, 2015
    Messages:
    190
    Likes Received:
    93
    Location:
    Merritt Island Florida
    Yep, tutorial! It would be good to share!
     
  14. emtea

    Joined:
    Nov 16, 2015
    Messages:
    124
    Likes Received:
    41
    This is easily one of the best drone videos I've seen!!
     
    ByronH likes this.
  15. xzoticskillz

    Joined:
    Jun 24, 2013
    Messages:
    79
    Likes Received:
    108
    Thanks everybody. Regarding the question on using AF, I believe the latest version ( 3.5) doesn't include interval time lapse shots anymore, really strange......I'm assuming it's because it is not as popular as their other features. I bet they can incorporate it back if people request it again.

    I hope To make a tutorial on a step by step process in the future , but really all I did was construct the shots in AE first and adjusted using Adobe CameraRaw. From there I just exported and brought it into premiere for the editing.

    Right now I'm using the X5R and I find it easier to get timelapse/hyperlapse shots since I can record in 24p or 30p in RAW, speed up the shots, and stabilize for achievably the same result.

    Hope that helps!
     
    Busch likes this.