Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Just open Inspire and need help!!!!

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by shane skeen, Jun 8, 2015.

  1. shane skeen

    Joined:
    May 28, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Just recieved My Inspire today and spent the day charging and then updated the firmware. Then after powering the quad down and starting it back up says Compass error and wont let me do anything wont even go into travel mode.... ANY Suggestions PLEASE help tried to call support and got well you have to send it back and wait 6 weeks I haven't even put to props on the darn thing UGH!!!!!
     
  2. Markus DeBose

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    123
    Likes Received:
    15
    Ok did you have it near any heavy metal surfaces? I can power mine up on my bed and the bed frame makes the compass go nuts!
     
  3. Ibflyen

    Joined:
    May 21, 2015
    Messages:
    126
    Likes Received:
    79
    Did you check the text file on the sdcard to see if it said the update was successful?
     
  4. Markus DeBose

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    123
    Likes Received:
    15
    Better yet did he do Imu calibration compass calibration and stick calibration after update?
     
  5. shane skeen

    Joined:
    May 28, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Text file said it was successful and I thought of the metal thing and powered it all down took it out into the yard sat it down and its still doing it. I attempted the IMU and Compass calibration and it wont respond!!!!
     
  6. Markus DeBose

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    123
    Likes Received:
    15
    Is it showing that the remote is connected with green light on controller?
     
  7. Markus DeBose

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    123
    Likes Received:
    15
    What color it the led indicator on the back of i1?
     
  8. shane skeen

    Joined:
    May 28, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Yes it is hell I can move camera with remote.
     
  9. shane skeen

    Joined:
    May 28, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    RED!!!! and it says system error
     
  10. Markus DeBose

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    123
    Likes Received:
    15
    Okay then the only other thing I can think of is a bad compass from dji or your near something really magnetic or something is buried in the ground where your calibrating your compass!
     
  11. Markus DeBose

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    123
    Likes Received:
    15
    Okay try this! Format card put bin on it and try update again!
     
  12. Markus DeBose

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    123
    Likes Received:
    15
    You updated quad,controller, and batt right?
     
  13. shane skeen

    Joined:
    May 28, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Wouldnt update the remote could that cause it if so will try and update that now
     
  14. Markus DeBose

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    123
    Likes Received:
    15
    Yes! Take the supplied micro USB cord and plug it into the gimble and then into the the inspire and turn on controller and then inspire and it will update it!
     
  15. Markus DeBose

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    123
    Likes Received:
    15
    Make sure you erase the files on the card that shows up after each update! That will cause it to not update controller too!
     
  16. shane skeen

    Joined:
    May 28, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Thanks for all the help will try this when I get home and let you know!!
     
  17. Markus DeBose

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    123
    Likes Received:
    15
    You're welcome! That's what the forum is for to help fellow fliers out!
     
  18. shane skeen

    Joined:
    May 28, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Ok It WORKED!!!!!!! Thanks ALOT Markus I am flying and Loving every second of it.!!!!!!!!!
     
  19. Markus DeBose

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    123
    Likes Received:
    15
    Your welcome bro anytime
     
  20. Davy

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Georgetown, Kentucky
    I just got my Inspire and it will not do anything with the updated firmware.???? I have followed the latest videos and pdf's exactly. Extract to the MicroSD, install in camera, turn on only the Inspire, full battery and all it does is go to the standby actuation while moving the camera around half a time, does not do any firmware install at all. Yet, the TX, when turned on later, says it all needs the update. Bad bird; DOA?