Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Limp gimbal with no video feed.....help!

Discussion in 'Inspire 1 Discussion' started by jason4vu, Jan 16, 2015.

  1. jason4vu

    Joined:
    Jan 9, 2015
    Messages:
    35
    Likes Received:
    10
    when I start up the inspire1 the camera does the normal startup where it spins around but when it tries to lock straight ahead it does for a second and then just goes limp to the side.
     
  2. BaldEagle

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    234
    Likes Received:
    29
    Location:
    Philadelphia, PA
    Are you certain that it has been seated properly and that the connector is locked? How about any dust or dirt on the connectors at the camera or aircraft? Do the connectors look clean? Did your firmware update in a normal fashion?
     
  3. jason4vu

    Joined:
    Jan 9, 2015
    Messages:
    35
    Likes Received:
    10
    Everything is connected well. It locks solid during the spinning process. I had to firmware update with tx off but it did work after that. I put it back in the case in travel mode and decided I needed to put the spare battery in and when I fired it back up this is what I've got. I put in the original battery but still same thing
     
  4. Quadpilot

    Joined:
    Jul 16, 2013
    Messages:
    624
    Likes Received:
    308
    Location:
    Chaska, MN
    Replied to you on RC Groups
     
  5. Santosh

    Joined:
    Nov 28, 2013
    Messages:
    26
    Likes Received:
    3
    Clean the contact plate . One mini dust particle could cause this
     
  6. BaldEagle

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    234
    Likes Received:
    29
    Location:
    Philadelphia, PA
    It sounds more software/firmware than hardware. Do you get a picture? Can you control the camera from the RC? Does it take a photo or video?
     
  7. GizaDog

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Messages:
    485
    Likes Received:
    234
    Location:
    San Diego
    Its hard to perform with a "Limp Gimbal"

    I just had to say it! o_O
     
    lrh111 and PhantomDave like this.
  8. jason4vu

    Joined:
    Jan 9, 2015
    Messages:
    35
    Likes Received:
    10
    Lol. No I have no control of camera.
     
  9. GizaDog

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Messages:
    485
    Likes Received:
    234
    Location:
    San Diego
    Contact DJI 24/7 chat support to assist with the Limp Gimbal. They may offer a special DJI Viagra solution.
     
    lrh111 and turbodronepilot like this.
  10. jason4vu

    Joined:
    Jan 9, 2015
    Messages:
    35
    Likes Received:
    10
    Tried an imu calibration. Still have the same problem
     
  11. jason4vu

    Joined:
    Jan 9, 2015
    Messages:
    35
    Likes Received:
    10
    It looks free of any dust or film. What would I use to clean it with? Thanks
     
  12. Quadpilot

    Joined:
    Jul 16, 2013
    Messages:
    624
    Likes Received:
    308
    Location:
    Chaska, MN
    A pencil eraser works well.

    Are you sure that all the firmware updates took? Here is a screen shot of all mine, which were confirmed as the latest for version .16 by Tahoe Ed:
     

    Attached Files:

  13. jason4vu

    Joined:
    Jan 9, 2015
    Messages:
    35
    Likes Received:
    10
    Where do you find that screen in the app
     
  14. GizaDog

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Messages:
    485
    Likes Received:
    234
    Location:
    San Diego
    Hold "power button" and push the "home" button once. It will place the screen shot within your Photos App.
     
  15. jason4vu

    Joined:
    Jan 9, 2015
    Messages:
    35
    Likes Received:
    10
    My gimbal and camera are not listed at all. Everything else is the same as yours
     
  16. jason4vu

    Joined:
    Jan 9, 2015
    Messages:
    35
    Likes Received:
    10
    Here's mine image.jpg
     
  17. PhantomDave

    Joined:
    Jan 2, 2014
    Messages:
    167
    Likes Received:
    21
    Location:
    Chaska, MN
    And we certainly don't want video feed of it
     
    DjiQuadzilla likes this.
  18. GizaDog

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Messages:
    485
    Likes Received:
    234
    Location:
    San Diego
    I've been thinking about this "Limp Gimbal". Maybe start a band!
     
  19. Santosh

    Joined:
    Nov 28, 2013
    Messages:
    26
    Likes Received:
    3
    Did you solve your problem, jason4vu?
     
    #19 Santosh, Jan 22, 2015
    Last edited: Jan 22, 2015
  20. jason4vu

    Joined:
    Jan 9, 2015
    Messages:
    35
    Likes Received:
    10
    Dji has offered to replace. In the meantime I read a post saying to try loosening the screws on the gimbal(the ones holding the chip in place). That worked to the extent that I now get video feed and control of the camera. I haven't tested it in flight or recording yet.
     
    DjiQuadzilla likes this.