Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Minimum altitude for return to home

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by Soflms, Feb 12, 2015.

  1. Soflms

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Messages:
    336
    Likes Received:
    134
    Location:
    South Florida
    Hey everyone. I posted this question in another ongoing thread but haven't had any luck getting an answer yet. It's a very simple question but yet has me completely puzzled. Anyway here is my question : Upon setting my return to home failsafe altitude the pilot app crashes every time. I don't know if this is causing the issue or non related, but Its making it tough to actually set a rth altitude and have it stay when I re open the settings. I'm getting the warning that my minimum altitude is set to 0.0ft when I try to set my home location to where the aircraft is prior to take off. It doesn't prompt me with this warning when I choose to set the home location to the transmitter. What am I missing here, and what does get 0.0 minimum altitude mean? Does this mean the inspire will land itself in the rth? And this is represented by the 0.0? I've heard people talk about setting that to like 4 feet so it will stop and hover. Any help appreciated :) Screenshot_2015-02-11-19-28-58.png
     
  2. Jason Schiffner

    Joined:
    Feb 12, 2015
    Messages:
    63
    Likes Received:
    26
    I'm not an expert. But these are some of the questions that experts might ask to help you:
    iOS or Android? Which version of app? Have you updated firmware on controller? What device are you using? What OS version of that device?
     
  3. Tahoejmfc

    Joined:
    Feb 14, 2014
    Messages:
    130
    Likes Received:
    46
    He is running a android because of the no sd card warning and the screen ratio. can you try a iPad? I notice that it is more stable
     
  4. Soflms

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Messages:
    336
    Likes Received:
    134
    Location:
    South Florida
    Hey guys, I'm running 4.4.2 on my note 10.1 2014 edition. I've heard the opposite about which platform is more stable. Also I re created this event when the chopper was disconnected. I'm not sure what version of the dji app I'm running. I just downloaded all the new updates so it should be the latest version of everything. I'm more curious what the 0.0ft means? Thanks...
    edit: I was running 1.0.4 version of the flight app, but just updated to 1.0.5
     
  5. Jason Schiffner

    Joined:
    Feb 12, 2015
    Messages:
    63
    Likes Received:
    26
    I thought no SD card meant there is none in the Inspire 1 camera?
     
  6. Soflms

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Messages:
    336
    Likes Received:
    134
    Location:
    South Florida
    It does, the heli was offline
     
  7. Soflms

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Messages:
    336
    Likes Received:
    134
    Location:
    South Florida
    When you guys set your home location what's it tell you? Does it show you the minimum altitude? Like the 0.0
     
  8. Chuck Lawson

    Joined:
    Jan 28, 2015
    Messages:
    60
    Likes Received:
    23
    Location:
    D/FW
    But the "No SD Card" indicator is on the other side of the screen for the IOS app.
     
  9. Tahoejmfc

    Joined:
    Feb 14, 2014
    Messages:
    130
    Likes Received:
    46
    you are right, it shows up when the copter is off or card is out