Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Need help asap

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by Mark Mahoney, May 14, 2016.

  1. Mark Mahoney

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    149
    Likes Received:
    32
    Need help. At an event. Turned everything on, blue light in inspire. Won't connect.

    Did an update and doesn't matter what I do, nothing works.

    Any suggestions.

    Thanks
     
  2. Mark Mahoney

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    149
    Likes Received:
    32
    Btw, I can't even get it out of travel mode so that I can put the camera on
     
  3. orangepeel

    Joined:
    Apr 28, 2016
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    What did you update first - the RC transmitter or the A/C?
     
  4. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,716
    Likes Received:
    3,871
    Moved to help section!

    As above - did you update your RC before your aircraft?

    You decided it would be a good idea to update at an event where you were filming on the day?
     
  5. Mark Mahoney

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    149
    Likes Received:
    32
    Did the rc first.
     
  6. orangepeel

    Joined:
    Apr 28, 2016
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    That's there is your problem. Read the instructions. It clearly says to update the A/C before the RC transmitter.

    Need help reading instructions or prior planning?
     
  7. Mark Mahoney

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    149
    Likes Received:
    32
    I never do that but it wouldn't let me get up and running so I figured I would to it.

    I just used it two weekends ago and it was fine. All I did to get ready was charge the batteries.

    Oh well, this isn't a mandatory event, I'm not ruining my day at the beach for this.

    Thanks all.

    Mark
     
  8. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,716
    Likes Received:
    3,871
    You will need to follow the directions on this forum re downgrading the RC firmware first then upgrade the aircraft, then re upgrade your RC.
     
    Patriot1776 likes this.
  9. Mark Mahoney

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    149
    Likes Received:
    32
    Thank you... I think I saved that thread when you first offered it up.

    Mark
     
  10. Mark Mahoney

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    149
    Likes Received:
    32
    Found it... downgraded my firmware to the last one I had and it cured everything. Next time i'll pay attention to which one I'm upgrading first.

    Thanks for everyone's help. I wouldn't have bothered anyone on here but I was sitting in a Home Depot parking lot with horrible cell service. (which is why it took me 15 minutes just to get on here to ask that question.

    Thanks everyone (yeah, even you too editor :D )


    Mark
     
  11. Mark Mahoney

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    149
    Likes Received:
    32
    One quick question Editor if you don't mind. When I did the downgrade, it only showed 1 previous software upgrade available (or downgrade in this case)

    Point is, where does it get the information from? I have .bin files since the beginning but they're on my laptop which obviously wasn't a choice to choose from.

    Thanks,

    Mark
     
  12. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,716
    Likes Received:
    3,871
    From DJI's servers. As you know, the updates to the RC are done via the app now (which downloads the firmware via the internet) and the same is true for the 'downgrades'.
     
  13. Mark Mahoney

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    149
    Likes Received:
    32