Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

No SD card

Discussion in 'Inspire 1 Discussion' started by newfielander, Feb 26, 2015.

  1. newfielander

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Hi everyone I purchased the Inspire1 just a few weeks ago, I now have it but I'm having trouble figuring out how to run my Firmware updates. I've loaded my app to my Android device and now i'm trying to get the message saying I want to update. It just don't seem to want to work for me, When the app is open and I click the camera tab, On the very top of the screen it says (disconnected), and also on the right it says (No SD Card). Also like the instructions says , I've connected the Device to the controller and turned on the drone, also I have the Firmware update file in the camera on the drone. But nothing seems to want to work. Can anyone help me , please. Thanks
     
  2. Luke

    Joined:
    Feb 15, 2015
    Messages:
    72
    Likes Received:
    14
    What is your android device? Not all android devices are supported yet. For example I am unable to make use of my note 4.
     
  3. Luke

    Joined:
    Feb 15, 2015
    Messages:
    72
    Likes Received:
    14
    Compatible with Samsung S5, Note 3, Sony Z3 EXPERIA, Google Nexus 7 II, Google Nexus 9, Mi 3, Nubia Z7 mini. (Note: Support for additional devices available as testing and development continues.)
     
  4. newfielander

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Thats what I'm scared of actually, but I was hoping with any luck at all seeing the Android can run the app I figured it would work. Its a cheap tablet, (Hipstreet TITAN2) It as an Android 4.4.2. Model Number 7DTB25

    Thanks for your help!
     
  5. blade strike

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    521
    Likes Received:
    315
    Location:
    Big Bear, CA.
    Have you tried to remove the camera and reinstall?
     
  6. newfielander

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Hi Blade, good thought, yes I did that still same issue. You think the Android isn't the issue?
     
  7. Skyfox

    Joined:
    Jan 31, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Same problem. Tried Samsung galaxy S5 phone, Samsung Tab3 both android 4.4.2.
    Then connect Apple s6 - it works.
     
  8. Skyfox

    Joined:
    Jan 31, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Numerous correspondence to DJI wrt the android problem ("Chats" on their web page, emails etc) they give me advice of no use as they keep on telling me what to do after I told them I've tried it and it doesn't work.
    One comment was "then there is no problem - get out and fly" ........LoL
     
  9. newfielander

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Thanks guys, and I agree with you Skyfox, the chat on their webpage is a joke,
     
  10. blade strike

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    521
    Likes Received:
    315
    Location:
    Big Bear, CA.
    Did you enable usb debugging on the android devices?
     
  11. newfielander

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    yes I did Blade Strike,
     
  12. blade strike

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    521
    Likes Received:
    315
    Location:
    Big Bear, CA.
    try another USB cable?
     
  13. newfielander

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    I can try that, but it is new , came with the drone, so you really dont think its the Android I'm using?
     
  14. blade strike

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    521
    Likes Received:
    315
    Location:
    Big Bear, CA.
    It could be, do you have another or can barrow another from someone just to test?
     
  15. newfielander

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
  16. blade strike

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    521
    Likes Received:
    315
    Location:
    Big Bear, CA.
    no luck to what, cable or device?
     
  17. newfielander

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    I have a new cable , but still no luck
     
  18. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,719
    Likes Received:
    3,872
    There is no chance in hell that the Hipstreet Titan 2 can cope with the amount of data crunching the app has to do when running live. I have just looked up the specs of that tablet and it is simply not up to the task.

    You will need to invest in something much more powerful.
     
    #18 The Editor, Feb 26, 2015
    Last edited: Feb 26, 2015
  19. blade strike

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    521
    Likes Received:
    315
    Location:
    Big Bear, CA.
    512mb of ram and 1.2ghz cpu.. Yeah no good.
     
  20. newfielander

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0