Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Recording Media

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by AsbergerJack, Jul 4, 2015.

  1. AsbergerJack

    Joined:
    May 24, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    I have tried several top of the line SD cards and the only one I can get to work is the one that came with the Inspire. Other than this singular issue, the copter flies flawlessly, as does my new Phantom Pro.

    Any tips on my card problem would be appreciated.

    Happy 4th
    Jack
     
  2. Carlo

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    93
    Likes Received:
    51
    Location:
    California
    I know this may sound stupid but how is the card formatted? what was the brand of media? what was the storage size?
     
  3. Simon Mallin

    Joined:
    May 14, 2015
    Messages:
    137
    Likes Received:
    23
    Location:
    East Sussex, UK
    Stating the obvious Jack - but I assume you've formatted the cards via the Pilot App.

    Also check that they are class 10 or above (may be shown as 1 inside a U). I use Sandisk Extreme HC cards class 10 without any problems.
     
  4. AsbergerJack

    Joined:
    May 24, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    As I said, I've tried several - all in 16, 32 or 64 Gb sizes. The most recent failure is a Sandisk ULTRA is the most recent: 16Gb, formatted in my computer.
     
  5. AsbergerJack

    Joined:
    May 24, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    Well ,as a matter of fact, I have not formatted via the app - only my computer. I'll try the app formatting tomorrow. Thanx!
     
  6. Simon Mallin

    Joined:
    May 14, 2015
    Messages:
    137
    Likes Received:
    23
    Location:
    East Sussex, UK
  7. AsbergerJack

    Joined:
    May 24, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    It was my failure to format via the app. It's all good now. Thanks to all...