Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

slave issue

Discussion in 'General Discussion' started by Steve Spain, Jul 14, 2016.

  1. Steve Spain

    Joined:
    Apr 10, 2016
    Messages:
    32
    Likes Received:
    4
    I am in the field and having trouble pairing a slave to the master. I have the latest firmware update. When I'm on the slave, it won't accept input word ask for the Masters number. And when I try to input the password, I just get for zeros instead of one two three four. Any ideas? Using Android smartphone as the slave, an Android tablet as the master. Both are up-to-date on the DJI Go app.
     
  2. Steve Spain

    Joined:
    Apr 10, 2016
    Messages:
    32
    Likes Received:
    4
    ....input where it asks for Masters #....
     
  3. Steve Spain

    Joined:
    Apr 10, 2016
    Messages:
    32
    Likes Received:
    4
    Apologies for delay in updating, I have been in the field with no cell or internet access, but here is the final analysis of the pairing problem with the Galaxy S7.

    The S7 simply would not accept the info typed from the keyboard into the text boxes for device name and password. Nothing would go into the Name textbox and no matter what was typed, only "0000" would go into the password textbox. Could not paste into either textbox.

    Had to give up on the S7, but used an older smart phone which initially gave me trouble in accepting the textbox input just like the S7, but eventually accepted it and then seemed to work well, aside from the unplugging and replugging of the USB connection in order to reconnect as slave each time the RC had been powered down then back up. (This is a known issue to me with using devices as slaves, and I tried this multiple times with the S7 before giving up on it)

    Have not encountered this problem with any of my other android tablets so I can only assume that there is an incompatibility of the newer Android OS with the latest DJI Firmware (using the newest xxx.30). I had seen this referenced in an earlier forum post.

    Steve
     
  4. Jimmykjimmy

    Joined:
    Oct 20, 2015
    Messages:
    138
    Likes Received:
    15
    My slave cannot find the master because the slave will not update to the latest firmware
     
  5. Steve Spain

    Joined:
    Apr 10, 2016
    Messages:
    32
    Likes Received:
    4
    The RC should be updateable independent of whether it is a slave or master...How have you tried to update its software?
     
  6. Jimmykjimmy

    Joined:
    Oct 20, 2015
    Messages:
    138
    Likes Received:
    15
    I agree that it should be updatable by itself, but it isn't. You never get a firmware update available on the slave. I've tried just about everything. Slave to master and back again. Doesn't work, I've not connected the slave to the craft as a master because I've seen posts where that doesn't work.
     
  7. Steve Spain

    Joined:
    Apr 10, 2016
    Messages:
    32
    Likes Received:
    4
    Connect your phone/tablet to the RC and with WIFI connected, log onto the DJI website and update the firmware for the RC. That should fix it.