Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

The Flight Sim is a blast !

Discussion in 'Inspire 1 Discussion' started by Mossie, Feb 24, 2015.

  1. Mossie

    Joined:
    Feb 10, 2014
    Messages:
    276
    Likes Received:
    31
    Location:
    North Leeds UK
    It's too windy to fly here in the UK at the moment, so I was giving the sim a blast.

    Anybody tried pushing up the wind to 40 mph ? Trying to get it down in the middle of the yellow spot is quite tricky.

    I've told my son he's not allowed to fly my Inspire until he's passed a check ride on the sim !
     
  2. Don Alexander

    Joined:
    Feb 13, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    4
    The simulator is a nice addition to the Inspire package. I fear that it is like owning your own pool table, you don't take your sim flying as seriously as the real thing. On my pool table, I just don't try as hard as when I am on a pay table or a tournament. I use the sim and I find that it is best at building the "muscle memory reactions" that you need when actually flying.
     
  3. SanCap

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    1,327
    Likes Received:
    392
    Location:
    South West Florida
    At 37 mph the Inspire in the simulator can no longer over come the wind and continues to move farther away from the operator :)
     
  4. damoncooper

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    3,451
    Likes Received:
    1,620
    Location:
    Boston, MA
    Use AirPlay to project on your big screen TV for an even more immersive experience.

    And don't forget you can run it without your camera / gimbal attached to keep it for unnecessary wear and tear and heat.

    With one battery you can fly for hours!
     
  5. seanmclean

    Joined:
    Jan 22, 2016
    Messages:
    309
    Likes Received:
    83
    I find it to be quite lame.
     
  6. Michael Morris

    Joined:
    Aug 13, 2015
    Messages:
    101
    Likes Received:
    17
    Location:
    UK
    Tried out FlightSim today and noticed that the Radar orientation bore no resemblance to actual orientation of Aircraft. Anybody else noticed it? Had same problem with my P3P some time ago but problem was subsequently fixed with a FW update.