Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Upgrade firmware??? How

Discussion in 'Inspire 1 Discussion' started by NEJO/Wisconsin, Jan 21, 2015.

  1. NEJO/Wisconsin

    Joined:
    Jan 5, 2015
    Messages:
    240
    Likes Received:
    95
    Location:
    Milwaukee WI
    I have my pilot app downloaded onto my Ipad now it needs remote control upgrade and aircraft update what next
    Anyone able to help
    Thanks
     
  2. NEJO/Wisconsin

    Joined:
    Jan 5, 2015
    Messages:
    240
    Likes Received:
    95
    Location:
    Milwaukee WI
    Ok so far I have the pilot app on my iPad all is well it is saying I need updates so firmware is that upload able with iPad or do I have to do like I did with the pilot app on my pc?
     
    #2 NEJO/Wisconsin, Jan 21, 2015
    Last edited: Jan 21, 2015
  3. PaulKent

    Joined:
    Jan 10, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    6
    Location:
    Apex and SurfCity, NC, USA
    Nejo -- you need your PC to download the firmware, and to extract it from the .ZIP file.
    once extracted, you copy the extracted firmware payload ( a single file called WM610_FW_V01.02.00.16.BIN ) to the top level folder of your micro SD card.

    I have a USB adapter that you stick the card into and then it mounts essentially similar to a thumb drive. once you have copied the payload over you put the micro SD card back in the camera and boot up the aircraft. if your app is running and your remote is turned on as well then you get progress reports on the app, but folks say it is not required.

    you do this dance for every battery you have. some of the firmware payload is the smarts in a smart battery

    sometimes the firmware update needs applying to the remote controller as well. you can either connect the camera to the remote (while leaving it on the bird, and leaving the bird powered on), or you can copy the firmware payload to a thumbdrive, and stick that in the remote USB slot before turning it on.
     
  4. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    118
    Location:
    Twyford, UK
    Just read the document listed above by joola. It's pretty straightforward.
    It never ceases to amaze me that with such an expensive product, people don't read the manuals.
     
    nuff77 likes this.
  5. NEJO/Wisconsin

    Joined:
    Jan 5, 2015
    Messages:
    240
    Likes Received:
    95
    Location:
    Milwaukee WI
    I did it's not an issue of that i1 is not reading my micro card
     
  6. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    118
    Location:
    Twyford, UK
    Are you using the card that came with the inspire or a different one?
     
  7. NEJO/Wisconsin

    Joined:
    Jan 5, 2015
    Messages:
    240
    Likes Received:
    95
    Location:
    Milwaukee WI
    Tried both ways
     
  8. NEJO/Wisconsin

    Joined:
    Jan 5, 2015
    Messages:
    240
    Likes Received:
    95
    Location:
    Milwaukee WI
    Shld the card have anything on it because there is nothing nothing preprogramed no load files nothing
     
  9. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,718
    Likes Received:
    3,871
    Really?..... How about BMW or Mercedes or Range Rover owners???:D How many of those do you see driving about with their phone stuck to their ear because they are too stupid/ignorant to read the effing manual and connect handsfree via blutooth :mad::mad::mad:
     
  10. PhantomKid

    Joined:
    Jan 15, 2014
    Messages:
    62
    Likes Received:
    4
    There is nothing pre-loaded on the card - you need to add the files as described above.

    Maybe this will help;

     
  11. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    118
    Location:
    Twyford, UK
    Have you unzipped the files from the firmware package you downloaded? They should all be in the root of the card, not in a folder.
     
  12. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    118
    Location:
    Twyford, UK
    Fair point
     
  13. Mazz

    Mazz Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 9, 2014
    Messages:
    944
    Likes Received:
    585
    Location:
    NY
    To update my controllers I used a memory stick with no issues. I used the card that came with the inspire to update the craft and also had no issues. I completely cleared both memory devices, dragged the unzipped file into both of them. Updated craft then updated controls. Not sure if that helps at all but that's how I did it. Hope it works for you.

    Edit because.... Spelling
     
  14. NEJO/Wisconsin

    Joined:
    Jan 5, 2015
    Messages:
    240
    Likes Received:
    95
    Location:
    Milwaukee WI
    Guys I am flying!!!! Thanks for the help
     
    fizzviic and Joola like this.
  15. NEJO/Wisconsin

    Joined:
    Jan 5, 2015
    Messages:
    240
    Likes Received:
    95
    Location:
    Milwaukee WI