Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

USB port issue

Discussion in 'Inspire 1 Discussion' started by lucadeceres, Sep 17, 2015.

  1. lucadeceres

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    72
    Likes Received:
    28
    Location:
    Italy
    Hi guys,
    finally i had my own problem with my RC usb port.
    It does not communicate with my devices (Nexus7 and Samsung S4 mini) as it did since yesterday.

    I tried to update firmware to 1.3 before 1.4 .... the aircraft went ok but the RC does not work.
    I cannot access through DJI Go as it does not allow to enter camera view and through a usb stick the rc blinks for a while than it turns off by itself.

    After that... still no access to camera view from DJI Go.

    I've read a number of similar threads but I'm still not have a solution.... any suggestion?
     
  2. lucadeceres

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    72
    Likes Received:
    28
    Location:
    Italy
    Yes, the problem is that my RC does not accept the USB pen... the controller starts beeping and after few minutes it powers off by itself
     
  3. lucadeceres

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    72
    Likes Received:
    28
    Location:
    Italy
    The slave controller is OK.... dji go works fine
     
  4. turbodronepilot

    Joined:
    Nov 5, 2014
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    1,264
    Location:
    Prather California
    Try a pen drive and thumb drive with different sd cards to try and update your rc to 1.3...
    hopefully your ac is on 1.3 if not revert to 1.3 and the connect the rc to the back of the camera and try it that way..
    imo the only way to avoid sending it in to dji is to get it to update 1.3...
    if you've read similar threads you know I'm dealing with the same issue and heli-insane was able to fix his and avoid dji la..doesn't know how lucky he got..lol..
    Chow..turbo...
     
  5. turbodronepilot

    Joined:
    Nov 5, 2014
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    1,264
    Location:
    Prather California
    I'd say to others updating to 1.4 from 1.0.2.16 not to try and access the go app before you get to 1.4..
    this might be what locks up the port...
     
  6. turbodronepilot

    Joined:
    Nov 5, 2014
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    1,264
    Location:
    Prather California
    That's trippy....
     
  7. lucadeceres

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    72
    Likes Received:
    28
    Location:
    Italy
    The AC is 1.3 as I was still with the previous version.
    The strange thing is that with the same memory card the slave updated (to 1.3).
    That's the reason why I think it's the usb port on the master rc
     
  8. lucadeceres

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    72
    Likes Received:
    28
    Location:
    Italy
    Do you think it could be safe to fly with the master (without the DJI go app connected) and the second operator using DJI GO app on the slave? The rc commands are fine the only problem is the usb port/dji go
     
  9. turbodronepilot

    Joined:
    Nov 5, 2014
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    1,264
    Location:
    Prather California
    Ya probably so..as long as the ac is connected to the rc (which mine was)
    I think you need to update your master to 1.3 by connecting it to the ac .. it might take a few attempts. .
    when you get your rc to 1.3 I believe the go app will work..
     
  10. lucadeceres

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    72
    Likes Received:
    28
    Location:
    Italy
    While connecting the rc to the ac the sd card in the camera should have the firmware file in the root directory?
    If yes does the ac begin the update process?
     
  11. Gigantor2104

    Joined:
    Sep 14, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    Sorry to hear about your RC!

    Mine arrived like that - wouldn't connect to my iPad, wouldn't connect to a borrowed Android phone, wouldn't update firmware... wouldn't even light up the LED of the card reader I was using for the firmware update.

    I ended up having to send it in to DJI, who repaired it under warranty. I heard elsewhere that the USB port is notoriously unreliable.
     
  12. turbodronepilot

    Joined:
    Nov 5, 2014
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    1,264
    Location:
    Prather California
    I found this post that describes the process. . Screenshot_2015-09-17-15-16-00.png
     
  13. lucadeceres

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    72
    Likes Received:
    28
    Location:
    Italy
    Thank you I will try
     
    turbodronepilot likes this.
  14. lucadeceres

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    72
    Likes Received:
    28
    Location:
    Italy
    Thank you for all your suggestions.... I've found the reason and I think sharing it could solve other similar situation.
    The simple reason was that the controller was not FULLY charged. It was almost 50/60%...
     
    turbodronepilot likes this.
  15. turbodronepilot

    Joined:
    Nov 5, 2014
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    1,264
    Location:
    Prather California
    That's nuts man..
    glad you got it sorted out...
    thanks for the update. ..
    turbo. .
     
  16. lucadeceres

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    72
    Likes Received:
    28
    Location:
    Italy
    Yeah,
    the new thing for me was to realize that even the charging level is between 2 or 3 dots the usb port could not work well with external devices such as tablet or phones
     
  17. Skydiver_34

    Joined:
    Jun 27, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Anyone knows if the hdmi module for phantom3 pro/adv - Part 54 is the same hdmi/usb module of inspire 1? the usb port in the inspire 1 doesn´t works anymore, and I need to change it. I did a test changing the module of my other remote control and works with no issues, so I´m sure it´s a hardware problem. I saw the pictures of the hdmi module for phantom 3 and looks like the same.
     
  18. turbodronepilot

    Joined:
    Nov 5, 2014
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    1,264
    Location:
    Prather California
    I've heard of pilots using a p3 usb port for their i1,call tony at fpvlr to verify that it's compatible. .
     
  19. Skydiver_34

    Joined:
    Jun 27, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Tks, I´ll try call Tony
     
    turbodronepilot likes this.