Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

What's happening with my video feed?

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by InspireBart, Aug 7, 2016.

  1. InspireBart

    Joined:
    Jul 25, 2016
    Messages:
    39
    Likes Received:
    6
    Location:
    Colorado
    Anyone have any idea what is happening on my screen in my video? The image drops out a couple times. It also did this a couple times in flight.

    This was my first flight with my new Inspire 1 v2. While the Inspire is new to me, I have and fly a Phantom 3 Advanced and Typhoon H;
    • Tablet is an Ipad Air with cellular (cellular not activated)
    • Latest version of the DJI GO app
    • The camera was not recording
    • Happened a few times on battery pack 1 on the ground as seen and a couple times in the air
    • Happened only a couple times with the second battery pack
    • Seemed to happen within the first couple minutes of use on either pack
    • Compass Calibration and IMU calibration performed
    • Latest Firmware installed on both Remote and both Inspire batteries
    • Used DJI included SD card
    • UAV Forecast said "good to fly"


    I've flown in this area many times with my P3A and Typhoon without issue. I use the Ipad Air with my P3A without issue.

    Thoughts?

     
  2. LIVNXXL

    Joined:
    Apr 21, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    5
    Having the same problem, Started after the latest update
     
  3. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,734
    Likes Received:
    3,891
    Please do not bump threads - it is against our community rules.
    Thank You.
     
  4. Cookra

    Joined:
    Aug 1, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Gotcha! No bumping!

    Same issue as the OP and LIVXXL after last update (all = bump though..)
     
  5. White Airwolf

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    328
    Likes Received:
    70
    Just change the worn ribbon cable in the nose of the Inspire. It wears out after time.
    Had the same issue with transmission. Now it's perfect.
     
  6. InspireBart

    Joined:
    Jul 25, 2016
    Messages:
    39
    Likes Received:
    6
    Location:
    Colorado
    Update - 2016/08/13 - Following the advice on the DJI forum I tried a few things, One of them worked! I did all of them at the same time as none seemed like they'd have an adverse affect..

    1) I reset the remote and did a rebind to the Bird
    2) Used the SD card I know worked flawlessly in my Phantom

    That seemed to cure it. Two batteries and no "glitch"!
     
  7. shaun666

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    36
    Likes Received:
    7
    Likely the SD card 2 weeks ago my dumb**ss brother bought a new OSMO because I had one being a bit of a tight *ss didn't buy a bigger memory card & just grabbed an old 32GB card out of the bottom of his Phantom case... It blew the X3 camera completely & fried some of the electronics in the OSMO handle.
    Just be aware the SD card can have HUGE effects on your equipment.
     
  8. LIVNXXL

    Joined:
    Apr 21, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    5
    I ended up deleting the Go up and reinstalling. So far it worked