Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Firmware Upgrade Will Not Initiate

Discussion in 'Inspire 1 Discussion' started by Simon Torkington, Aug 8, 2016.

  1. Simon Torkington

    Joined:
    Mar 4, 2015
    Messages:
    72
    Likes Received:
    21
    Hi all,

    I'm a bit late to the most recent firmware upgrade.

    Tonight I have been trying to update to 01.09.01.30 but I cannot get the upgrade to initiate.

    I have downloaded the firmware, put the .bin file in the root directory of the SD card, put that in the X5 gimbal and powered up the aircraft. I get the normal start up routine but the firmware upgrade does not start.

    I have tried different SD cards but nothing will work. I have the latest version of the app, the RCs are off, the gimbal is working normally so it's not a connection issue.

    I am a bit stumped. Has anybody had this issue and does anybody have a suggestion as to how I get this to fire up?

    Best,

    Simon.
     
  2. Neil sulish

    Joined:
    Dec 6, 2015
    Messages:
    47
    Likes Received:
    9
    You are not alone!!! My buddy is having same issue but with the v2 x3. With the most recent firmware.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. Yiannis.B

    Joined:
    Jul 18, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    11
    Location:
    Athens - Greece
    Have you tried to format the card on a pc, as FAT32?

    Try to download also again the firmware.
     
  4. gazza95

    Joined:
    Mar 16, 2016
    Messages:
    18
    Likes Received:
    7
    Have you downloaded the right file for the Pro? DJI site leads you to wrong file for the pro if you are not careful. FW file should be WM610_FC550_FW_V01.09.01.30.bin for the Pro. If you use non pro version without FC550 in name it won't load.

    Also txt files should be created on sd card with log of processing and any errors.
     
    Yiannis.B likes this.
  5. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,718
    Likes Received:
    3,872
    Are you using a Mac to download and put the .bin file on the MicroSD?
    If so - don't.
    Use a PC and it will probably work. There have been numerous issues with Mac initiated firmware updates bit nobody knows why!
     
  6. slim.slamma

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Messages:
    812
    Likes Received:
    224
    Location:
    nyc, ithaca
    Format the sd in the Go App, plug the camera directly into the usb port of the computer. Leave the sd card in the camera.
    ill bet a hundo every update it works:cool:
    Unplug the drone and dddd dddd dddd starts.
    Simple:)
     
  7. Neil sulish

    Joined:
    Dec 6, 2015
    Messages:
    47
    Likes Received:
    9
    This will work with an inspire?? Where do you plug the camera in? usb in gimbal? So you are saying don't put card into aircraft?? never tried that ? Exact steps?
    thanks
     
  8. slim.slamma

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Messages:
    812
    Likes Received:
    224
    Location:
    nyc, ithaca
    The usb port, the small part into the back of the camera the other end your computer.
    Yes put the card in the camera
    Check the Dji sdk site if you want step by step but it works using a Mac
     
    Neil sulish likes this.
  9. slim.slamma

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Messages:
    812
    Likes Received:
    224
    Location:
    nyc, ithaca
    1 format
    2 connect
    3 power on ac
    4 click and drag
    5 wait 30 sec for download
    6 power off ac
    7 disconnect usb from camera
    8 start ac
    9 wait for ac dddd dddd dddd
     
    Neil sulish likes this.
  10. gazza95

    Joined:
    Mar 16, 2016
    Messages:
    18
    Likes Received:
    7
    Works fine on Mac for me. Just use Go App to format SD card and copy correct bin file to empty root directory.