Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

N1 video encoder

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by m00se, Mar 24, 2016.

  1. m00se

    Joined:
    Mar 30, 2015
    Messages:
    670
    Likes Received:
    137
    Has anyone tried the N1 video encoder for the Matrice on the Inspire?
     
  2. FlyHighUSA

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 1, 2015
    Messages:
    935
    Likes Received:
    317
    Location:
    Munfordville Ky
    It is designed for the Matrice and yes we use them all the time for our custom builds. It works very nicely
     
  3. m00se

    Joined:
    Mar 30, 2015
    Messages:
    670
    Likes Received:
    137
    so we can use it on the Inspire?
     
  4. FlyHighUSA

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 1, 2015
    Messages:
    935
    Likes Received:
    317
    Location:
    Munfordville Ky
    You can but its really designed for the Matrice 100. Basically it is used when you want to run third-party cameras through the DJI lightbridge. All in all it will work on either with some work.
     
  5. m00se

    Joined:
    Mar 30, 2015
    Messages:
    670
    Likes Received:
    137
    cool, does ti take a lot of work or is it a case of just changing the wiring harness ?
     
  6. FlyHighUSA

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 1, 2015
    Messages:
    935
    Likes Received:
    317
    Location:
    Munfordville Ky
    There are a few things involved in doing it properly, I will be happy to talk to you and give you the ends and outs if you need some help. I am available every afternoon after 1 pm. It has worked very well for us so far.
     
  7. andrew_by

    Joined:
    Dec 11, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    4
    hi, i also search any information about how connect Inspire and N1 encoder ( dronexpert.nl did it )
     
  8. andrew_by

    Joined:
    Dec 11, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    4
    no any can help ?? ))
     
  9. andrew_by

    Joined:
    Dec 11, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    4
    problem solved.
     
  10. ludoplt

    Joined:
    Sep 26, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi everybody !
    First post here :)
    I would like to have confirmation that N1 video encoder is working on the Inspire ?
    Did you try it Andrew and m00se ? It works well ?
     
  11. andrew_by

    Joined:
    Dec 11, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    4
    hi, yes it work with Inspire very well witout any mods
     
    SteveT1 likes this.
  12. droneshop

    Joined:
    Mar 23, 2015
    Messages:
    90
    Likes Received:
    10
    Is it possible to run the x3 and a second cam off analog video input with the n1?
     
  13. Lozanov

    Joined:
    Oct 5, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Please tell me or PM me how did someone connect his N1 to Inspire. I already connected it and it stays green (has a video input), but doesn't show on DJI Go. Also, I think I need to upgrade the N1 Encoder, but do not have Matrice. Is there another way to upgrade it. Cannot find N1 Assistant software for it.
     
  14. SteveT1

    Joined:
    Jul 30, 2014
    Messages:
    87
    Likes Received:
    14
    Location:
    Maryland
    Andrew,
    Will tell me how you got N1 to work with the inspire?
    Thanks,
    steve t
     
    Broadway likes this.
  15. Broadway

    Joined:
    Nov 30, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hello guys,
    I need more information about instalation N1 video encoder to Inspire. Who would assist me on it.