Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

New issue

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by Lawman0210, Nov 26, 2015.

  1. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    So I finally got to play with my bird toaday and noticed when I take it out of gps mode it drifts horribly to the right at about 1 mile per hour. It will do that indefinitely.
    2ndly I noticed that when I try to do POI it will start very slow but if I try to increase speed it stops and goes to hover. Here is a picture of it in flight. Does it appear the right side needs adjustment [​IMG]

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
    #1 Lawman0210, Nov 26, 2015
    Last edited: Nov 26, 2015
  2. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,718
    Likes Received:
    3,871
    It WILL drift with the wind out of GPS mode - That's what it's supposed to do!!!!
    What did you expect would happen?
     
  3. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    But it drifts the same way even when turned around

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  4. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,718
    Likes Received:
    3,871
    In that case you probably need to do another IMU calibration and make absolutely sure it is on a level surface and gets no vibration etc while going through its calibration.
     
  5. IrishSights

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    1,954
    Likes Received:
    453
    Location:
    Bangor, Northern Ireland, UK
    It would drift with the wind no matter what way you turn it, that's just what happens with no GPS or in atti. It sounds to me that you really need to have another good read through the manuals. What your describing is kinda basic stuff. Sorry.
     
  6. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    Sorry what I meant to say is it drifts towards one side regardless it's direction. Not the same direction but to the side that looks a little off. No wind.
    Also I take off from an elevated spot an therfore when I reach the pond area it's height is off about 20 feet. Is there a way to reset that in flight to correspond to the correct altitude?

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  7. IrishSights

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    1,954
    Likes Received:
    453
    Location:
    Bangor, Northern Ireland, UK
    What do you mean it's height is off by 20ft? If the pond is lower than your take off point your AGL when at the pond will be more...just the way it works...if that's what you meant.

    Did you follow the previous advice from @The Editor and a compass calibration? Do that and then come back.
     
  8. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,718
    Likes Received:
    3,871
    Think you meant IMU calibration - that's what I said. ;)
     
  9. IrishSights

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    1,954
    Likes Received:
    453
    Location:
    Bangor, Northern Ireland, UK
    Yeah my glass of red is too full tonight!
     
  10. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,718
    Likes Received:
    3,871
    Drink faster!!!!!! :p
     
  11. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    When I get out to the pond area it shows me lower then 0ft height. I can actually be -15 ft or so when I get out to that area. The pond is man made and has a large berm around it.

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  12. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    I figured that's what the VPS sensor is for. I know there been some issues with flying over water and such but I was sure to get a measurement out past the water line.

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  13. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    I did do a calibration yes

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  14. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    I will do an imu calibration tomorrow and see if that helps any

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  15. inspire909

    Joined:
    Jul 2, 2015
    Messages:
    89
    Likes Received:
    32
    Location:
    Satellite beach f.l
  16. Lawman0210

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    3
    I forgot the other issue. I1 was doing tiny circles when hovering not more then say 10"-12" no wind 3 ft off ground with grassy area.

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  17. ADSSER

    Joined:
    May 14, 2015
    Messages:
    103
    Likes Received:
    13
    I thought the flying over water issue only was a concern in ATTI mode, but not GPS mode. No?

    I haven't tried it...I'm landlocked...but, curious, just in case.
     
  18. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,718
    Likes Received:
    3,871
    Then you have a bad compass calibration also and your aircraft is exhibiting TBE (Toilet Bowl Effect)

    You need to carefully read through some posts on this forum as all your "issues" have been covered many many times before and what you are asking is pretty basic stuff that is either in the manual or already extensively explained on this forum.

    Thanks
     
  19. IrishSights

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    1,954
    Likes Received:
    453
    Location:
    Bangor, Northern Ireland, UK
    See, I was right...compass calibration ;) LOL
     
  20. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,718
    Likes Received:
    3,871
    AND that was through a blurry haze of red wine!! :p