Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

No image Signal

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by lovro, Oct 19, 2015.

Tags:
  1. lovro

    Joined:
    Oct 19, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Since yesterday I get the no video on my tablet but the camera does take photos and video , everything is working as usual except the video signal on the tablet .
    The FW was updated a month ago and worked fine until yesterday. When I try to reinstall the fw I've got a FW update failure ( see the txt file attached) .
    Two times the video signal came back after I restarted the aircraft.I cleaned all the gimbal connectors as well.
    If anybody has an idea what could be the reason of this issue please let me know
     

    Attached Files:

  2. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,711
    Likes Received:
    3,870
    Do you have access to another camera. If so, try that. There have been numerous issues of faulty X3's with this fault. It is an issue with the start up of the camera and the initialisation of the video feed.
    Try another camera if you can.
     
  3. lovro

    Joined:
    Oct 19, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Unfortunately I don't have any other inspire close where I leave to test some other camera .
    What makes me confused is the fact the camera is taking photos but no picture on the iPad .
     
  4. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,711
    Likes Received:
    3,870
    Yes, the camera will work fine and record locally (SD card) but it does not output a video stream to the Lightbridge to transmit down to the RC.
     
  5. lovro

    Joined:
    Oct 19, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    The camera is faulty , I just test my Inspire with another X3 :(
     
  6. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,711
    Likes Received:
    3,870
    I thought so - I've seen those symptoms before. Good news is they will replace it under warranty.
     
  7. huppe

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    899
    Likes Received:
    317
    Try to get a DJI Inspire Fast-mounting Gimbal Port Cable and or a Gimbal Mount & Mounting Plate at your dealer.It's under warranty.Had the same issue and after my dealer replaced those parts hadn't ant problem at all.