Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

No Signal issues - Possible Workaround

Discussion in 'General Discussion' started by Scotflieger, Feb 27, 2016.

  1. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    577
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    There have been various reports of No Signal or camera image in the GO App. I experienced this today with my I1 with X5 fitted. All attempts to remove and refit the camera and recycle the aircraft, RC and app failed to solve the problem. On power up the camera went through its normal dance but there was still no connection. I then removed the SD Card and this solved the problem. I fitted another card and flew 3 flights without any issues. I refitted the original problematic card but was unable to reproduce the earlier problem.

    Any users experiencing the No Signal message should try removing the SD Card.
     
  2. Bryan Conover

    Joined:
    May 27, 2015
    Messages:
    148
    Likes Received:
    35
    Welcome to DJI
     
    Scotflieger likes this.
  3. tweaker

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    340
    Likes Received:
    76
    Thanks for sharing.
    Another one for the memory bank!
     
    Bryan Conover and Scotflieger like this.
  4. EMCSQUAR

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Messages:
    1,659
    Likes Received:
    33
    Location:
    N 44.895 W 93.354 Minnesota
    More than likely dirty contacts between SD card and camera
     
    TransArctic likes this.
  5. Frazier

    Joined:
    Dec 13, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I'm having the same issue except I didn't try replacing the SD card. The signal comes and goes sporadically, once every 15+ reboots. I cleaned the camera-to-copter connectors but it didn't make a difference. Anyone else find a work around?
    (UPDATE: tried different SD cards but doesn't fix the problem. Signal only seems to work after starting up the copter after it's been off for a while. Upon startup the GO app also crashed. Tried it on another devices and it crashes too. Just updated to yesterdays fw update and the app still crashes on the first round. Second round it's fine.)
     
    #5 Frazier, Mar 8, 2016
    Last edited: Mar 8, 2016
  6. BMW4life

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    29
    Likes Received:
    4
    I had this exact issue this weekend up in the snow and it ruined my weekend. it worked perfectly in the morning, but then 5 hours later in the afternoon I couldn't get it so "connect" or " no signal". I wish I would have seen this thread and tried the camera or sd card connection. I will try when I get home today.
     
  7. gray52

    Joined:
    Aug 5, 2014
    Messages:
    362
    Likes Received:
    52
    My sd card has failed! I to had a black screen with "dji" in the middle. Switched sd cards and all fine. Original still won't work. Have dji got a bad batch in?
     
  8. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,718
    Likes Received:
    3,871
    They just 'do' from time to time. SD is not a very robust media.
    Rather than deleting files, get into the habit of formatting the card, this will 'lock out' identified bad blocks and will not try to overwrite bad sectors.
     
    lrwskyfilms likes this.
  9. Predator

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    260
    Likes Received:
    65
    Location:
    Ottawa,Canada
    Had a similar problem last summer and after trying everything possible with swapping micro sd cards swaping back and forth from X3 to X5 i finally thought maybe its those connectors and yep one of my connectors under the gimbal plate was pinched and dont know why but 4$ later at B&H never had any camera issues since "knock on wood" :D
     

    Attached Files:

  10. Frazier

    Joined:
    Dec 13, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I will take a closer look at the ribbons, good idea. I've only checked so far by peaking around the gimbal mount.
     
  11. Frazier

    Joined:
    Dec 13, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I ultimately had to send my copter to DJI for service so they could take a look. They said it was internal within the x5 gimbal and replaced it with a new one. Everything works now.