Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

New OSMO Firmware Released 12-25-2015

Discussion in 'Osmo (Handheld Gimbal)' started by Blue Bird, Dec 25, 2015.

  1. Blue Bird

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    268
    Likes Received:
    60
    Location:
    Dade County, Florida
    OSMO Firmware v1.4.1.80 Released.

    Check out the release notes for more info.
     

    Attached Files:

  2. thestone11

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Just updated mine, will test it out tonight to see whether I am still getting the blue screen when recording true 4K @ 24fps
     
  3. Casey Preston

    Joined:
    Nov 7, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    30
    It fixed my 4K 24p issue.
     
  4. Blue Bird

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    268
    Likes Received:
    60
    Location:
    Dade County, Florida
    I must say! It looks like the sound with the mic input has a better sound with the gain control upgrade of the firmware. I know many of you have been waiting for that! Nice! Watch out Rode!
     
    #4 Blue Bird, Dec 26, 2015
    Last edited: Dec 27, 2015
  5. Auspete

    Joined:
    Apr 1, 2015
    Messages:
    55
    Likes Received:
    25
    Yep - agree sound is better
     
  6. hansniew

    Joined:
    Feb 2, 2015
    Messages:
    34
    Likes Received:
    7
    Location:
    Zoetermeer
    Just did the upgrade, got the D-DD sound and solid green left LED. Restarted the Osmo but when checking the firmware version it is still showing version 1.0.1.19+.
    Checked the OSMO_FW_RESULT_AB.txt file and it is showing that the upgrade was successful:
    ========== 2014.01.01 00:00:10 remo-con disconnect======
    Packet: OSMO_FW_V01.04.01.80.bin
    Upgrading ...
    Result: Success.

    Anyone else seeing this too after the upgrade?
     
  7. Auspete

    Joined:
    Apr 1, 2015
    Messages:
    55
    Likes Received:
    25
    Some on osmo owners group on FB have reported the same result.
    Personally mine showed updated firmware
     
  8. Syll911

    Joined:
    Oct 30, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi mine did the same and still show 1.0.1.19+ unit build mid October
     
  9. Richard Hurst

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    416
    Likes Received:
    105
    Yep mine did exactly the same
     
  10. JayBurd

    Joined:
    Sep 1, 2015
    Messages:
    164
    Likes Received:
    41
    I actually have a weird problem after the update. According to the log file the update was successful. After the update, Go App on all but one android devices thinks it is a Phantom 3 Standard instead of Osmo.
     
  11. thestone11

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Tested on mine. Everything runs smoothly and the update fixed the blue screen issue.
     
  12. badbiggz

    Joined:
    Mar 4, 2015
    Messages:
    69
    Likes Received:
    17
    Seems hit and miss with this new FW...How did u up date?GO APP or SD card,was it iOS or android..
    I did with android and GO APP and all went well only thing is is my iOS won't connect now,but android is my screen for the Osmo and it was the Osmo kit not just the handle
    Mine does flicker back and forth from p3p and I1 when I try and connect 2 android devices to it at the same time
     
  13. Christopher Amato

    Joined:
    May 23, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Same thing. What are you guys doing to resolve? anyone talk to DJI?

    I did mine via the app. everything seemed to go smooth... then saw that the version didn't update so i downloaded the fw from DJI site to a card and tried again. I got the TXT file which gave some weird aborts and a bunch of successes but all stance firmware versions. v.99.99.99.99 etc.
     
  14. hansniew

    Joined:
    Feb 2, 2015
    Messages:
    34
    Likes Received:
    7
    Location:
    Zoetermeer
    It looks like we are still lucky, my Osmo is still working and it looks like the only issue is that the firmware version is displayed wrong. There are bigger issues with this upgrade as some Osmo's wifi module gets bricked and you need to send it in for repair:
    DJI Forum|DJI announcement regarding OSMO 1.4.1.80 firmware bug

    However I am not able to find the new firmware version mentioned in this message. Still seeing the same one I downloaded on the 25th.
     
  15. Christopher Amato

    Joined:
    May 23, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0

    I think mine is doing the wifi reset thing but only at random. I'll have to do more testing tomorrow.
     
  16. Auspete

    Joined:
    Apr 1, 2015
    Messages:
    55
    Likes Received:
    25
    For Info. have have copied this post from DJI OSMO Forum
    A CAUTION FOR INSPIRE 1 OWNERS WITH OSMOS
    Have been flying my Inspire 1 with Ipad Air2 for 8 months without any problems. (maybe one of the lucky DJI customers!!!!)
    Just purchased an OSMO with included X3 camera and intended to use iPhone 6 with the OSMO.
    Everything worked fine until I updated to OSMO 1.4.1.80 last night. After the update I connected the OSMO to the IPhone and Ipad (at different times) and all worked fine.
    This morning I went out to fly my Inspire 1 and the DJI app would no longer connect to my ipad/inspire. It just timed out and went back to the screen with the DJI app on it.
    Tried everything I could think of and finally in desperation I deleted the DJI app from my Ipad and reinstalled it as a new one (of course lost all my flight data). The Inspire now links to the Ipad and everything appears to be back to normal.
    From now on I will only attach the OSMO to my iPhone and not to the ipad that I use for flying.
     
  17. Blue Bird

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    268
    Likes Received:
    60
    Location:
    Dade County, Florida
    All was fine with the upgrade yesterday. I did notice that with my android, it displayed the correct version 1.4.1.80. I then connected it to the Ipad and it said it was the old FW. On top of that, I lost all of the new features such as volume gain, saturation and sharpness etc. Has anyone else had a issue with this? Looks like I will have to re install the app in both devices to possibly correct. Like Auspete said above, Keep the Ipad for the bird only until DJI fixes this debacle.
     
  18. Lofty Visions

    Joined:
    Aug 15, 2015
    Messages:
    126
    Likes Received:
    28
    Location:
    Perth, Western Australia
    Does anyone know if you can jump straight to this firmware without updating prior? I haven't updated mine since it arrived and it doen't say anything in the update instructions. Thanks
     
  19. Blue Bird

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    268
    Likes Received:
    60
    Location:
    Dade County, Florida
    Yes, If you are on the v1.0.1.19, you can jump to the latest.
     
    Lofty Visions likes this.
  20. Lofty Visions

    Joined:
    Aug 15, 2015
    Messages:
    126
    Likes Received:
    28
    Location:
    Perth, Western Australia
    Thanks! Mine went smoothly except for the wrong version being displayed afterwards like others have suffered