Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Balancing Props on V2

Discussion in 'General Discussion' started by BoulderChris, Feb 21, 2016.

  1. BoulderChris

    Joined:
    Feb 19, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I can't find a rod that fits into the new Inspire 1 v2 quick release props. Any thoughts?
     
  2. unyks

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    354
    Likes Received:
    175
    check this THREAD out

    chris
     
  3. BoulderChris

    Joined:
    Feb 19, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks, I ordered that one but it comes with a small circular end that doesn't match the larger rectangular slot on the props.
     
  4. Lee

    Lee

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    That rod is designed to balance the props ON the hubs. Just did mine and two sets were extremely out of balance. It works beautifully.
     
  5. BoulderChris

    Joined:
    Feb 19, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    So you take the hubs off the Inspire?
     
  6. Lee

    Lee

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Yes. Assemble the lock / hub / prop and then balance as a one piece unit. This way you are balancing all parts that rotate on the motor. I even marked which props go with each hub assembly so that I always use the same set that were balanced together initially.
     
    #6 Lee, Feb 21, 2016
    Last edited: Feb 21, 2016