Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Imu

Discussion in 'Inspire 1 Help' started by Enduro, Feb 12, 2016.

  1. Enduro

    Joined:
    Sep 11, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sweden
    hi all , i have uppdated inspire the rc and app it says all ok , do i need to do a imu cali anyway or what ?
     
  2. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    577
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    You need to calibrate everything - IMU, compass and RC sticks.
     
    The Editor likes this.
  3. The Editor

    The Editor Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 7, 2013
    Messages:
    6,722
    Likes Received:
    3,878
    What he said ^^^^^^^^ :)
     
  4. Mad_angler1

    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    439
    Likes Received:
    160
    What he said ^^^^^^^^^^^^


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. Enduro

    Joined:
    Sep 11, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sweden
    so now all uppdated only RC sticks to do , how do i do that? i have googeld it and not found it
     
  6. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    577
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    Dare I say read the manual? Switch off the aircraft. This will allow you to find the stick calibration option in the RC dialog.
     
    The Editor likes this.
  7. Enduro

    Joined:
    Sep 11, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sweden
    no manual :(
     
  8. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    577
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    You can download it a PDF from the DJI website under Inspire 1 downloads. It is all there
     
    Enduro likes this.
  9. Enduro

    Joined:
    Sep 11, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sweden
    sorry cant find it in the pdf :(
     
  10. RaptorMan

    Joined:
    Dec 18, 2015
    Messages:
    770
    Likes Received:
    214
    I've looked for stick calibration in every manual I have and do not see it. Perhaps you'd be so kind as to specify both the file name and page number for the stick calibration.


    Brian
     
  11. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    577
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    You are correct that it does not appear in the user manual. Probably because it is easy to find by taking a little time to look through the menu options.

    Open the RC settings dialog, tap RC CALIBRATION (clear for anyone to find). Select Calibrate and move sticks through full range of movement as instructed.
     
  12. RaptorMan

    Joined:
    Dec 18, 2015
    Messages:
    770
    Likes Received:
    214
    Well, the problem is that no where in the firmware update procedure does it even say to calibrate the sticks let alone say how to do it. The other question is -- how did YOU learn that this is something that has to be done if it isn't specified ANYWHERE in the manuals?

    Brian
     
    Enduro likes this.
  13. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    577
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    From this forum. Lots of expert information from people who know more than me.
     
  14. Enduro

    Joined:
    Sep 11, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sweden
    so how do i do it ?? anyone ?
     
  15. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    577
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    See post #11 above.
     
  16. Enduro

    Joined:
    Sep 11, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sweden
    so in the app?
     
  17. slim.slamma

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Messages:
    813
    Likes Received:
    224
    Location:
    nyc, ithaca
    Yes
    After every update calibrate your sticks nothing new
     
  18. Enduro

    Joined:
    Sep 11, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sweden
    well for me it is, i am new on the inspire and the app says all systems go , so where in the app do i find this calibration ? cant find it , so if anyone is kind to help me it would be realy nice
     
  19. slim.slamma

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Messages:
    813
    Likes Received:
    224
    Location:
    nyc, ithaca
  20. hansniew

    Joined:
    Feb 2, 2015
    Messages:
    34
    Likes Received:
    7
    Location:
    Zoetermeer
    ImageUploadedByTapatalk1455443174.202814.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1455452209.729039.jpg
    A picture says more than a thousand words

    Sent from my iPad using Tapatalk
     
    #20 hansniew, Feb 14, 2016
    Last edited: Feb 14, 2016
    Scotflieger likes this.