Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

IPad mini or the full size IPad with the Inspire? Your thoughts?

Discussion in 'DJI Go App' started by Daniel Mascheck, Mar 26, 2015.

  1. Daniel Mascheck

    Joined:
    Feb 20, 2015
    Messages:
    203
    Likes Received:
    35
    I'm curious to know how many are using the mini vs the full size IPad? Wi-Fi only or with Cell?? What advantages or disadvantages?
     
  2. gruvpix

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    786
    Likes Received:
    337
    Air 2 all the way. Cellular is nice to have but not crucial, unless you need to consult the manual on location...
    Haven't tried it with a mini but coming from the iPad the phone is way too small.
     
  3. GizaDog

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Messages:
    485
    Likes Received:
    234
    Location:
    San Diego
    Ive tired to user the latest iPad Mini but it was too slow. Traded up to the newest iPad Air 2.
     
  4. rilot

    Joined:
    Aug 18, 2013
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    118
    Location:
    Twyford, UK
    The Mini is too slow yes. The Mini 2 and Mini 3 are perfect though. I have a Mini 2 and my mrs has an Air 2. I see very little difference between their performance with the Inspire.
     
  5. DRONEONER

    Joined:
    Feb 10, 2015
    Messages:
    118
    Likes Received:
    23
    I use the Air 2 and love it, But in a pinch i use my iphone 6+ (when i forget the ipad by mistake)
     
  6. GizaDog

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Messages:
    485
    Likes Received:
    234
    Location:
    San Diego
    I had the Mini 2 or 3 and the video was jerky.
     
  7. DaBone

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    407
    Likes Received:
    96
    Location:
    Sweden
    I also have mini 2, which I purchased to the Inspire and image transfer stops every now and then.
    It's a pain if you go over the places where you have not completely clear view, where the drone is.
    Have started using my Air 2 and it works like clockwork, but feels a bit heavy.
     
  8. douglas

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    4
    I use an ipad mini 2 (wifi only) for the aircraft control remote, and an ipan air 2 (wifi & LTE) for the camera operator remote (bigger screen for composition, etc). I see NO DIFFERENCE in speed or lag time between the two.
     
    #8 douglas, Mar 29, 2015
    Last edited: Mar 29, 2015
  9. PetePerrim

    Joined:
    Jan 18, 2014
    Messages:
    410
    Likes Received:
    241
    Location:
    Christchurch, New Zealand
    I use a mini 3, flawless performance, light weight and compact. Mine is non-wifi but this is no issue as I either load maps before heading out or I hotspot. Simple.
     
  10. DaBone

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    407
    Likes Received:
    96
    Location:
    Sweden
    You who have the Mini 2/3 and it works fine for.. Have you updated to the latest IOS?
     
  11. Nev King

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Location:
    Caves Beach NSW
    Screens for FPV, any thoughts on best Screen yo use, just lost my old ipad, is their bugs with iOS, or Android?
     
  12. Daniel Mascheck

    Joined:
    Feb 20, 2015
    Messages:
    203
    Likes Received:
    35
    I like my Air 2. Easier on my old eyes but like the convenience of the mini 3. I now bought the second controller thinking I could use a cheaper monitor for composition and was told I would have to stay with the IPad for the other as well. Seems I should have never swaped the mini 3 for the Air 2. I should have kept the mini and bought the air as well.

    Sure getting some major bucks in this hobby and I even bought the Cinemizer glasses as well! A chunk of cash!
     
  13. Nev King

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Location:
    Caves Beach NSW
    Cheers, trying to get an idea if better to go with Apple or Android screens
     
  14. RotoRanger

    Joined:
    Mar 1, 2015
    Messages:
    53
    Likes Received:
    15
    I have gotten the best results with using the 2 controller setup and having the camera operator use the HDMI port with a monitor while I fly the aircraft using a phone/tablet to run the Pilot App. Plugging both the HDMI monitor and phone/tablet into one controller appears to overload its processor and both screens then get a lot of artifacting. This way, I can focus on safe and accurate pilotage while running the aircraft's and camera's systems while the camera operator handles the pan and tilt while giving me directions on where to place the aircraft for the best shot angle. On solo missions, I just use a Galaxy S5 and that seems adequate with occasional stuttering.
     
    Outta Control likes this.
  15. Daniel Mascheck

    Joined:
    Feb 20, 2015
    Messages:
    203
    Likes Received:
    35
    So you are plugging the IPad or whatever into your main controller and a cheaper monitor using the HDMI port on the slave? Works well? I was told if you went IPad, you had to stay with IPad for the slave unit!

    Confusing for a beginner!
     
  16. RotoRanger

    Joined:
    Mar 1, 2015
    Messages:
    53
    Likes Received:
    15
    I'm using a Samsung Galaxy S5 phone or Galaxy Tab S tablet on the main controller and an HDMI monitor on the slave. It works fine.
     
  17. DaBone

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    407
    Likes Received:
    96
    Location:
    Sweden
    I think you already said that above .. ;)
     
  18. RotoRanger

    Joined:
    Mar 1, 2015
    Messages:
    53
    Likes Received:
    15
    Right DaBone. I was just responding to Daniel who evidently didn't see that part of the message.:)
     
  19. Daniel Mascheck

    Joined:
    Feb 20, 2015
    Messages:
    203
    Likes Received:
    35
    Sorry for the repeat, but I have been getting conflicting information from others. I might just use the Cinemizer glasses for composition.
     
  20. DaBone

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    407
    Likes Received:
    96
    Location:
    Sweden
    I´m updating my experience with the "mini 2". Updated the IOS last night and tested the small iPad again today.
    Now it works as it should.. no problems at all, what I could see. :)