Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Max Distance = 500M??

Discussion in 'Inspire 1 Discussion' started by damoncooper, Feb 21, 2015.

  1. damoncooper

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    3,457
    Likes Received:
    1,632
    Location:
    Boston, MA
    Using the iOS app the max distance allowed is 500M.

    This can't be real is it?

    Even the Owners Manual says the I1 has a range of 2KM.

    What gives?
     
  2. Meta4

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    773
    Likes Received:
    61
    Are you sure that's a max distance allowed or is it where you can set your own max distance should you wish to?
     
  3. Firefly

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    I thought that was height?
     
  4. damoncooper

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    3,457
    Likes Received:
    1,632
    Location:
    Boston, MA
    Height is there separately.
     
  5. damoncooper

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    3,457
    Likes Received:
    1,632
    Location:
    Boston, MA
  6. turbodronepilot

    Joined:
    Nov 5, 2014
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    1,264
    Location:
    Prather California
    I'm confused. .did dji limit range??
     
  7. damoncooper

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    3,457
    Likes Received:
    1,632
    Location:
    Boston, MA

    Check your app. Maybe I'm out to lunch. Need a sanity check.
     
  8. turbodronepilot

    Joined:
    Nov 5, 2014
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    1,264
    Location:
    Prather California
    My inspire is on vacation in LA so I don't know..
    it's game over if they did.. where's that hacker guy???
     
    Luiz camapum likes this.
  9. bradjward

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    2
    I hit the 500M distance limit tonight.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  10. Diirk

    Joined:
    May 4, 2014
    Messages:
    64
    Likes Received:
    29
    This can't be true. If this is true, I'm going to demand a refund. I bought a drone that could fly 2 km, not 500 m. Can anyone confirm that DJI added this distance restriction?
     
  11. Kilrah

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    1,881
    Likes Received:
    728
    Max distance setting is indeed 500m max... IF you have the "maximum distance" switch on.

    IMG_1623.PNG
     
    turbodronepilot likes this.
  12. turbodronepilot

    Joined:
    Nov 5, 2014
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    1,264
    Location:
    Prather California
    Wow..limit distance. ..that would blow my trip man...
     
  13. damoncooper

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    3,457
    Likes Received:
    1,632
    Location:
    Boston, MA
    Wait....so if we don't limit distance we can venture beyond 500m?
     
  14. turbodronepilot

    Joined:
    Nov 5, 2014
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    1,264
    Location:
    Prather California
    2 miles is available if you have the guts..or 3 if you're special. .
     
  15. damoncooper

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    3,457
    Likes Received:
    1,632
    Location:
    Boston, MA
    I must have missed the "don't limit distance" toggle. Can someone confirm that's real in the iOS app?
     
    turbodronepilot likes this.
  16. turbodronepilot

    Joined:
    Nov 5, 2014
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    1,264
    Location:
    Prather California
    Not on ios,but I went more than a mile before my inspire wanted to go visit the tech guys at dji la..
    so unless they have done something with the new ios app we should be ok.
    also there would be a large outcry if they limit range..
    I'm all good with 500 meters ceiling although I don't like that they changed it without informing the operators first..
     
  17. Tahoe Ed

    Joined:
    Dec 18, 2013
    Messages:
    426
    Likes Received:
    251
    Nothing has changed. I fly 1k and further often. I think the OP misunderstood the App.
     
    Kilrah likes this.
  18. Kilrah

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    1,881
    Likes Received:
    728
    Yep most likely. The screenshot I posted above is on an iPhone with latest app.
     
  19. damoncooper

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    3,457
    Likes Received:
    1,632
    Location:
    Boston, MA
    I did, yes.

    But what the is the "Maximum Distance" toggle for and what does it do?