Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

Switching cameras

Discussion in 'Zenmuse X5' started by da40, Jan 11, 2016.

  1. da40

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    Hello
    I am a new member from Slovakia and a couple weeks ago I purchased Inspire v2 with X3 and I am thinking
    to purchase X5 with Oly 12mm lens mostly for still photography, my question is- can I switch back the X3 camera after the software upgrade to X5 or if I want to switch cameras, do I have to change the camera software as well?
    Thank You
     
  2. Kilrah

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    1,881
    Likes Received:
    728
    No need to switch anything.
     
  3. da40

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    Thank You, I did not think that is so easy to switch the cameras.
     
    Philip Fretwell likes this.
  4. FlyHighUSA

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 1, 2015
    Messages:
    935
    Likes Received:
    317
    Location:
    Munfordville Ky
    I am flying the I1Pro and I use both the X5 and the X3 with no issues with switching on the go. Just make sure to power down the drone before removing and reinstalling the cameras.
     
  5. Mactab

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    162
    Likes Received:
    11
    Morning.
    Quick Q if I may. I have the Inspire V1 and decided to upgrade to using the X5 with Olympus 12mm and 45mm lenses. All hardware installed and set up but do I install the x5 camera firmware or the Inspire Pro firmware through the SD card or are they both the same?
    Im using my 'redundant' X3 on the Osmo handle kit which works very well.
    Cheers
     
  6. FlyHighUSA

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 1, 2015
    Messages:
    935
    Likes Received:
    317
    Location:
    Munfordville Ky
    Hello, They are one and the same and yes you install through the sd card. You will really love the x5 its a great platform especially when paired with the Olympus 12 mm
     
  7. FlyHighUSA

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 1, 2015
    Messages:
    935
    Likes Received:
    317
    Location:
    Munfordville Ky
    Inspire 1 Pro Firmware v1.3.0.60 This is the latest firmware release.
     
  8. Mactab

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    162
    Likes Received:
    11
    Thank you
     
  9. Josh Hanson

    Joined:
    Mar 16, 2015
    Messages:
    59
    Likes Received:
    9

    I just got the X5. Are you saying when i attach it to my standard Inspire 1 i should load the "Pro Firmware"?
     
  10. FlyHighUSA

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 1, 2015
    Messages:
    935
    Likes Received:
    317
    Location:
    Munfordville Ky
    Yes you go to the DJI X5 Download page and download the X5 latest firmware for the Camera and it will work great and you will be able to use either camera. I switch all the time .
     
  11. Josh Hanson

    Joined:
    Mar 16, 2015
    Messages:
    59
    Likes Received:
    9
    Cool thanks. Finally a definitive answer!
     
  12. FlyHighUSA

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 1, 2015
    Messages:
    935
    Likes Received:
    317
    Location:
    Munfordville Ky
    Anytime I'm glad to help. I will send you those screen shots tomorrow of the final numbers for both while installed. If I can ever help just ask. I'm always around.