Welcome to InspirePilots.com

Join the leading DJI Inspire community for free!

AutoPilot Coming to Inspire (Follow Me, Orbital Flying, etc)

Discussion in 'News' started by flydogs, Apr 3, 2015.

  1. flydogs

    Joined:
    Oct 12, 2013
    Messages:
    144
    Likes Received:
    23
    Location:
    San Diego
    Howdy Guy,

    This app for Phantom is pretty amazing and will be coming to Inspire, mostly likely in 2015 and possibly only in a few months. Check it out:

    http://autoflightlogic.com

    And if you also have a Phantom 2 + its already available for it.
    There are definitely some amazing things it brings to the platform that we don't get with the DJI software.

    Here is a video of the Phantom app (which would be basically the same when ported to Inspire.)


    BTW I am not affiliated with the app, just an enthusiast.
     
    Drone Man likes this.
  2. Tpoze41

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    20
    Thats awesome hopefully they will build some with android capabilities
     
  3. flydogs

    Joined:
    Oct 12, 2013
    Messages:
    144
    Likes Received:
    23
    Location:
    San Diego
    I think it is on Android already. Just make sure you have a GPS enabled device like the iPad Air 2 WITH 4G or iPhone 6/6+
     
  4. Mazz

    Mazz Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 9, 2014
    Messages:
    944
    Likes Received:
    585
    Location:
    NY
    Can you imagine the issues with this? I see a lot of problems arising. I think we need active obstacle avoidance first or this quad is going to hit things.
     
  5. sdjackaerial

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Messages:
    205
    Likes Received:
    84
    this is awesome.
     
  6. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,460
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
    It'll come with one of these
    3-bull-bar.jpg
     
  7. flydogs

    Joined:
    Oct 12, 2013
    Messages:
    144
    Likes Received:
    23
    Location:
    San Diego
    That might be two or three ounces too heavy.
     
    808 Aerial likes this.
  8. sirnikolas

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    1,460
    Likes Received:
    988
    Location:
    Melbourne Australia
    No way man you've got it all wrong!
    The next FWU will sort all that out o_O
     
  9. Scotflieger

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    577
    Location:
    Buckie, Scotland, UK
    Just need this available for the Inspire 1.
     
  10. koavog

    Joined:
    Feb 17, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    +10!!...Amazon is working on this. Plus, we're not going to see regulatory progress until this issue is resolved.
     
  11. dreadwing

    Joined:
    Feb 4, 2015
    Messages:
    174
    Likes Received:
    183
    Location:
    Texas
    It's a very cool app. I was able to beta test it on the p2 vision!! It will make it's way to the i1!
     
    turbodronepilot likes this.
  12. stevet

    Joined:
    Mar 1, 2014
    Messages:
    168
    Likes Received:
    33
    Location:
    San Francisco
    I deff like some of these options and agree you can get your self into some serious trouble or crashes with this, but why the hell doesnt DJI add this stuff in to the pilot app instead? Last thing I want is x amount of apps I have to use for x use and w/o all the data I get from the inspire app and its safe guards I'm not sure I would use it, Ok maybe I would try it a few times esp POI.
     
  13. m00se

    Joined:
    Mar 30, 2015
    Messages:
    670
    Likes Received:
    137
    I personally think that the pilot app should take care of this sort of stuff,
    It has the map section, so why not be able to tap and fly etc?
    it would surely not be hard to control the drone via the RC channels even if it isnt fulyl equipped with an autopilot?
    there is something like that made by pix4d for the phantom if im not mistaken
     
  14. flydogs

    Joined:
    Oct 12, 2013
    Messages:
    144
    Likes Received:
    23
    Location:
    San Diego
    It would be great if either the AutoPilot App or the DJI Pilot App made a mod to ground station (When it becomes available???) wherein the user simple draws a path on the map, sets relevant altitude info and focus point for camera and the drone flies the course. Like the way one can control the camera by "drawing" on the screen now.
     
  15. Harry Nicholson

    Joined:
    Mar 12, 2015
    Messages:
    256
    Likes Received:
    44
    Location:
    UK
    Just had confirmation from DJI new firmware update imminent, I advised my compass calibration error
     
    Scotflieger likes this.
  16. innsaei

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    My wonder is whether or not this firmware update will be inclusive of Ground Station native to the Pilot App. I
     
  17. flydogs

    Joined:
    Oct 12, 2013
    Messages:
    144
    Likes Received:
    23
    Location:
    San Diego
    Pretty sure the update adds software support for the Death Ray Laser Attachment that is being announced on the 8th.
     
  18. m00se

    Joined:
    Mar 30, 2015
    Messages:
    670
    Likes Received:
    137
    how do you do that?
     
  19. flydogs

    Joined:
    Oct 12, 2013
    Messages:
    144
    Likes Received:
    23
    Location:
    San Diego
    Hey m00se, its only to operate the camera. Helps when there is only one remote control being used.
    Just put your finger on the screen when in camera mode and you can move the camera around.
     
  20. m00se

    Joined:
    Mar 30, 2015
    Messages:
    670
    Likes Received:
    137
    just on the camera page?